Arrensledes, glühwein en poffertjes op Kerst op Nienoord

LEEK – De prachtige Dickens kledingstukken hangen klaar, de kerstlampjes zijn uitgerold en de kerstbomen worden opgetuigd. Op zondag 18 december is het zover: in samenwerking met Grand Café Borg Nienoord en het Nationaal Rijtuigmuseum organiseert Stichting Landgoed Nienoord weer Kerst op Nienoord!

Kerst op Nienoord is een van de laatste hoogtepunten van het jaar op Landgoed Nienoord en er wordt weer groots uitgepakt. Er hebben zich zo’n zestig standhouders aangemeld en er zijn activiteiten te doen voor jong en oud, dus kom gezellig met het hele gezin warme chocolademelk drinken, kijken naar de levende kerststal en meer! 

Moskransen, vogeltaarten en huisgemaakte snert
De standhouders laten u graag hun (vaak handgemaakte) producten zien: van warme wintersjaals, heerlijke wijnsoorten, vogeltaarten, kleurrijke jurken tot natuurlijk de mooiste kerstversieringen zoals moskransen en handgemaakte engeltjes. Op de winterfair zijn natuurlijk ook allerlei heerlijke warme snacks te verkrijgen. Neem een kopje huisgemaakte snert, smikkel van ambachtelijk bereide poffertjes of geniet van warme chocolademelk met een kerstkrans.

Activiteiten voor jong en oud
Naast de gezellige kraampjes is er ook van alles te doen: maak een ritje in de huifkar of arrenslede, ga in winterse sferen op de foto met de arrenslede en kom in de kerstsferen door de live kerstliederen die gezongen worden door de verschillende koren. Neem ook een kijkje in de levende kerststal en versier je eigen kerstkoekje! De gezellige winterfair vindt plaats op zondag 18 december 11.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Ook kan er gratis geparkeerd worden.

Kerstexpositie Museum Nienoord
Rijtuigmuseum Nienoord blijft nog tot 8 januari in de kerstsferen: van 9 december tot en met 8 januari vindt er een bijzondere verzameling Kerstgroepen plaats in de basisopstelling in de Tuinhal van Museum Nienoord. Het thema is ‘Op weg naar het begin’. In de expositie worden stukken getoond uit de periode 1880-1980, waarbij de nadruk ligt op kerstgroepen uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Italië. Er is een selectie gemaakt uit de zeer uitgebreide privéverzameling van meer dan 150 kerstgroepen en objecten van Jacob Graansma, geboren te Zevenhuizen.

   
Back to top button