Leekster Gedichtendag 2017 komt er aan!

LEEK – De organisatie van de jaarlijks terugkerende Landelijke Gedichtendag in Leek wilt u hiervoor graag uitnodigen. Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start.

Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen maar ook in Leek. Deze avond vindt donderdag 26 januari plaats om 19.30 uur in de Balkhoeve aan de Waezenburglaan 55, te Leek naast RSG De Borgen.

Dit jaar is het landelijke thema “Humor, kruidt het leven”.  Entree is € 7,50 en voor jongeren tot 21- jaar en 65+-ers is de entree € 5,00, beide inclusief koffie of thee bij binnenkomst. Graag contant: er is geen pin apparaat aanwezig. De poster is ook dit jaar ontworpen door Mirjam Ruesink.

U wordt in de Balkhoeve ontvangen met een origineel decor geleverd door Classic Cars Bedrijf Garage Eelco Hofman uit Leek. Licht en geluid wordt verzorgt door Stichting SPiNN, te weten: Hans Dilling en Leroy Herz, werkzaam in Cultureel Centrum Agora in Leek.

Iedere dichter krijgt na een korte introductie door Foleor van Steenbergen en Christel Elshout, die de presentatie in handen hebben van deze avond, ongeveer zes minuten de gelegenheid voor te dragen uit eigen werk of werk van iemand die men bewondert en ten gehore wil brengen.

We hebben dit jaar deze personen bereidt gevonden hun werk voor te dragen: Rudolph de Ponti, Sanja Simunic, Eileen Tara Ra Ra, Sylvia Huberts, Atze van Wieren, Verena op ten Noort, Victoria Rojas Milesi, Epko Bult, Anneke Wasscher, Piet de Vries, Wouter van Schie en de dichtersgroep De Leegte, deze avond bestaande uit: dichters Elze Schollema en Dick Guillot. Ook zullen er enkele leerlingen van RSG De Borgen hun eigen werk komen voordragen o.l.v. Liesbeth van Dongen, docent op de Oldenborg.

Naast taal, zal in de twee korte pauzes live muziek klinken van gebroeders De Jong uit Leek met prachtig orgelspel. Er is een leestafel aanwezig met gedichtenbundels van de dichters die deze avond voordragen. We hopen op een mooie gevarieerde poëtische muzikale cultuuravond.

   
Back to top button