Leekster Eagles terechte winnaar na duel tegen Kawin in Leerdam

LEERDAM/LEEK – Vrijdagavond stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma; Leekster Eagles tegen Kawin uit Leerdam. De uitwedstrijd in Leerdam werd toentertijd kansloos verloren met 6-0 dus de borst kon nat gemaakt worden.

Het begin was prima van Eagles kant. Er werden kansen gecreëerd wat al snel een vroege voorsprong opleverde. Een goed ingestudeerde vrije trap werd bewust van richting veranderd door Mehdi Charaf-Eddine en verdween in het doel van Kawin. Kawin probeerde daarna wel wat meer te voetballen en creëerde ook een paar kansen, maar door keeper Erwin Mensink werden deze goed verwerkt.

Een goed genomen en ingestudeerde corner leverde na 8 minuten de 2-0 op door Marcel Smit. Selwin Slotegraaf wist door een counter in de 11e minuut de 3-0 op het bord te zetten. In de laatste 10 minuten gebeurde er weinig spectaculairs meer. Zo was de ruststand een verdiende 3-0 voorsprong voor de Eagles.

In de 2e helft kwam Leekster Eagles goed uit de startblokken want binnen 3 minuten had Mehdi, na een goede actie van Marcel, de 4-0 gemaakt en even later scoorde Mehdi ook de 5-0 na knap doorzetten van Karim Layeb. Helemaal niets aan de hand en de wedstrijd leek in de tas. Niets was minder waar want binnen 5 minuten bracht Kawin de stand weer terug naar 5-3 en was de spanning weer volledig terug met nog 10 minuten te gaan. Gelukkig was Leek het scoren ook nog niet verleerd want een minuut na de 5-3 maakte Fabio de Matos Fernandes de 6-3 en was het gaatje weer 3 goals.

Leek ging in deze fase enigzins gemakzuchtig en ongeconcentreerd voetballen terwijl Kawin het nog niet op gaf en zo binnen 1 minuut de stand weer naar 6-5 wisten te tillen. Het zal toch niet gebeuren dat je dit nog weg zou geven. De keeper van Kawin kreeg vervolgens rood na een handsbal vlak buiten het 6 meter gebied waardoor er een speler van Kawin op doel moest. De daarop volgende vrije trap werd door Fabio benut waardoor er weer een klein beetje lucht was. De keeper van Kawin ging wel meevoetballen waardoor het voor Leek zaak was om alles achterin goed neer te zetten en te organiseren. Het bleef in de wedstrijd af en toe billen knijpen. Vooral toen Kawin met nog 5 minuten te spelen 7-6 maakte en het verschil weer 1 doelpunt was.
Het gevolg van een vliegende keeper is dat het doel leeg is en dat daar bij omschakeling van geprofiteerd kan worden. Dit gebeurde aan het eind van de wedstrijd nog 2 keer zodat Karim Layeb en Fabio de Matos Fernandes de eindstand op 9-6 brachten.

Wat een gedane zaak leek werd in de 2e helft alsnog, enigzinds onnodig, een spektakelstuk met gelukkig Leekster Eagles als toch ook wel de terechte winnaar. Leekster Eagles stijgt door dit resultaat naar de 6e plek op de ranglijst.

Vrijdag 20 januari speelt Leekster Eagles uit tegen Texel 94. De nummer 5. Vrijdag 27 januari staat de wedstrijd Leekster Eagles – Futsal Emmeloord op het programma.