Inwoners mogen mooiste foto van het Westerkwartier kiezen

WESTERKWARTIER – Vanaf woensdag 18 januari tot en met zaterdag 18 februari kunnen inwoners en belangstellenden stemmen op de tien genomineerde foto’s voor de fotowedstrijd FierWesterkwartier van favoriete plekken in het Westerkwartier.

Eind vorig jaar hebben de vier Westerkwartiergemeenten een fotowedstrijd uitgeschreven  met de vraag: wat is jouw favoriete plek in het Westerkwartier? Stemmen en de foto’s bekijken kan via de Facebookpagina van de toekomstige gemeente Westerkwartier. De foto met de meeste likes wint een iPhone.

Jury
De jury kon onder leiding van Leekster burgemeester Berend Hoekstra kiezen uit 146 inzendingen. Er werd gelet op creativiteit, onderwerp en motivatie. Het was de bedoeling van de jury om drie foto’s te kiezen. Dat bleek te moeilijk. “We hebben gekozen voor tien foto’s, omdat de foto’s heel divers zijn”,  aldus de juryvoorzitter.

In de jury zitten verder Emil Klok (dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan), Roelof Feringa (fotograaf uit Leek), Jos Knijft (Fotoclub Westerkwartier) en Arnold Wegman (ondernemer in Zuidhorn).

Fototentoonstelling
De winnende foto’s komen uit alle delen van het Westerkwartier. “Opvallend is dat bij de inzendingen een zeer groot aantal landschapsfoto’s zitten. Dat bewijst maar weer dat de Westerkwartierders hun landschap en dus hun leef omgeving waarderen”, aldus de juryvoorzitter.

De tien beste foto’s worden afgedrukt en gaan als ‘reizende tentoonstelling’ langs de gemeentehuizen van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. De tentoonstelling begint volgende maand in Grootegast. Na de laatste tentoonstelling ontvangen de fotografen hun eigen afgedrukte foto.

Stemmen
Iedereen kan door middel van het liken van één of meerdere foto’s op de Facebookpagina van de toekomstige gemeente Westerkwartier aangeven welke foto ze het beste vinden. Deze pagina is te vinden via Facebook.com/gemeentewesterkwartier. Burgemeester Hoekstra reikt een iPhone 6s uit aan de inzender van de foto met het meeste aantal likes.

Meer informatie
Met de fotowedstrijd willen de vier gemeenten in het Westerkwartier inwoners en andere betrokkenen de toekomstige gemeente laten ontdekken. In 2019 gaan de huidige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn op in één gemeente Westerkwartier. Meer informatie over de fotowedstrijd en de herindeling is te vinden op herindeling.westerkwartier.nl.

   
Back to top button