CBS De Regenboog Schoolschaakkampioen Leek en Marum

LEEK – Het team van CBS De Regenboog uit Tolbert is Schoolschaakkampioen geworden van de gemeenten Leek en Marum. Het team won 5 wedstrijden en speelde alleen tegen CBS De Bron 2 gelijk.

OBS De Hasselbraam 1 stelde in de laatste ronde door winst op De Bron 1 de tweede plaats veilig. De Regenboog eindigde met 11 wedstrijdpunten net voor De Hasselbraam 1 uit Leek met 10 punten, en De Bron 1 uit Marum met 8 punten.  De schakers van De Regenboog waren: Ruud Wilting, Ronan Zantinga, Romano Bhagloe, Anne-Geert Spoelstra, Michel Slotema en Rik Scheweer. Zij mogen op zaterdag 18 maart 2017 verder in de halve finale van het kampioenschap voor basisscholen in de provincies Groningen en Drenthe. Mede dankzij de inzet van de schoolschakers en de ondersteuning van de ouders en begeleiders, werd het een aangenaam toernooi. Om half vijf kon de voorzitter van de schaakclub Leek de medailles uitreiken aan de deelnemers van de eerste drie teams.

Het Leekster viertal heeft zich door een 2,5 – 1,5 overwinning op het viertal van De Paardesprong, geplaatst voor de kruisfinales. Hoewel andere teams in wedstrijdpunten nog gelijk kunnen eindigen, is het aantal bordpunten zo hoog dat Leek als nummer twee niet meer is in te halen.