Hondenbezitters in Leek starten enquête voor extra hek bij hondenveld

LEEK – Hondenbezitters in Leek willen graag een extra hek bij het hondenveld bij Nienoord zodat de honden veilig op een afgesloten veld rond kunnen lopen en de wandelaars op het naastliggende pad geen last hebben van de loslopende honden, echter krijgen ze dit nog niet voor elkaar bij de gemeente en is er daarom een enquête opgestart.

Het hondenveld is momenteel enigszins afgesloten door een sloot, beschoeiing en één toegangshek (zie foto groene punt) en een open toegang (zie foto rode punt). Doordat de honden gemakkelijk zelfstandig bij het rode punt het veld kunnen verlaten komt het regelmatig voor dat ze in conflict komen met gebruikers van het naastliggende wandelpad.

Veelal zijn de honden op het veld natuurlijk enthousiast omdat ze los kunnen spelen met diverse andere honden. Ook is op het veld sprake van een rangorde. Zodra ze merken dat een andere hond het veld gaat passeren via het wandelpad zijn ze hier op gefocust. Het komt helaas voor dat dit uitmond in een nare situatie voor beide partijen.

Vanuit het hondenveld is dan ook met regelmaat gevraagd aan de gemeente of ze een hek konden plaatsen bij het probleempunt. Hierop is aangegeven dat dit niet mogelijk was i.v.m. toegankelijkheid voor rolstoel of scootmobiel gebruikers. Veel gebruikers van dit veld merken echter dat scootmobiel gebruikers probleemloos zelfstandig het bestaande hek kunnen openen.

De aanvragers zijn van mening dat het draagvlak groter is dan alleen de gebruikers van het hondenveld en vragen u hierom om mee te helpen inzichtelijk te maken hoe de burgers denken over een extra hek. Tevens sturen zij aan tot een oplossing die moet zorgen dat een gebruiker met beperking ook gebruik moet kunnen blijven maken van het hondenveld.

Belangrijke punten van enkele hondenbezitters zijn:
– IEDEREEN moet kunnen genieten van Nienoord!
– Hondenveld moet voor iedereen goed bereikbaar blijven!
– Een gebruikersvriendelijke hondenveld voor gebruikers met beperking!
– Voorkomen van conflicten!
– BESLIST VOORKOMEN VAN BIJTINCIDENTEN!

Voor het invullen van de enquête klik hier.

 

   
Back to top button