LEEK – Zaterdagmiddag is een hond zeer waarschijnlijk vergiftigd na het eten van een onbekend goedje dat in een bakje lag in de bosjes bij het fietspad langs de Auwemalaan.

Volgens de eigenaren van de hond rook het goedje naar paté/leverworst. Omdat ze het niet vertrouwen is de hond naar de dierenarts gebracht die de hond braakmiddel toegediend heeft. Vervolgens heeft de hond een grote hoeveelheid uitgebraakt met daarin stukken worst waar korrels in verstopt zaten wat waarschijnlijk gif was. Aldus de dierenarts gaat het waarschijnlijk om doelbewuste vergiftiging.

De politie is ingeschakeld en heeft het bakje verwijderd. Hondenbezitters wordt aangeraden extra goed op de honden te letten en in de gaten houden wat ze in de bossen binnen krijgen. Doordat de eigenaren van de hond snel gereageerd hebben kon erger worden voorkomen en gaat het zoals het nu lijkt goed met de hond.