Zeemacht countert Leekster Eagles naar ruime nederlaag

DEN HELDER/LEEK – Vrijdag 17 maart speelde Leekster Eagles uit in Den Helder tegen de nummer twee van de ranglijst MSV Zeemacht. In de 1e helft zagen we een gelijk opgaande strijd. Zeemacht dat de tegenstander op de eigen helft op stond te wachten om hun gevaarlijke counterwapen te gebruiken.

En een voorzichtig en geduldig opererend Leekster Eagles dat niet bereid was om in deze val te lopen. Toch was het Zeemacht dat na 8 minuten de leiding wist te nemen. Een pass door het midden en een aansluitende loopactie kon niet worden voorkomen, waarna Erwin Mensink kansloos was op het schot van binnen 6 meter voor het doel. Na 12 minuten wist Freddie van der Velde de stand weer gelijk te trekken door een vrije trap onbedaarlijk hard langs de muur en onder de Zeemacht-doelman door te schieten. Vervolgens ontspon zich weer het eerder geschetste wedstrijdbeeld van een afwachtend Zeemacht en een geduldig bal rond spelend Eagles. In de laatste minuut voor rust werden 2 momenten waarbij de concentratie bij de Eagles enigszins verslapte genadeloos hard afgestraft door Zeemacht. Het gevolg was dat beide teams met een stand van 3-1 in het voordeel van de thuisclub de rust in gingen.

Nadat de wedstrijd werd hervat bleken de Eagles nog vol goede moed aan de 2e helft te beginnen. Door de stand gedwongen waren de Eagles, weliswaar nog steeds beducht voor de Zeemacht counter, nu toch bereid iets meer risico te nemen. Helaas werd een kans op 3-2 onbenut gelaten, waarna in de 4e minuut alle spirit bij de Eagles door een scheidsrechterlijke dwaling volledig de grond in werd geslagen. Een Zeemacht-aanvaller mocht met een machtige worp, welke bij judo gelijk zou staan aan ippon, Fabio de Matos Fernandes ongestraft opzij zetten en creëerde zich daarmee vrije doorgang tot het Eagles-doel. Ondanks protesten van Eagles-zijde was de scheidsrechter om onbegrijpelijke redenen niet te vermurwen en werd de 4-1 op het scorebord gezet.

Zo veel tegenslag bleken de Adelaren niet meer te boven te komen en liepen vanaf dat moment achter de feiten aan. Pogingen om de stand een draaglijker aanzien te geven liepen op niets uit. In tegendeel zelfs, de Eagles liepen vanaf dat moment feilloos in het Zeemacht-mes, en werden hiermee figuurlijk gezien genadeloos gefileerd. Het team van Zeemacht, altijd al een lastige opponent, wist de voorsprong uit te bouwen naar 7-1, alvorens Fabio de Matos Fernandes namens de Eagles een bal achter de keeper van Zeemacht wist te krijgen.

In de slotfase mocht A-junior Leonardo Wijsman nog zijn opwachting maken aan Eagles-zijde. Ondanks verwoede pogingen wist ook hij niet meer tot scoren te komen. Met nog twee doelpunten van Zeemacht werd de eindstand bepaald op 9-2 en werden de Eagles uit hun lijden verlost door het laatste eindsignaal.