Concert Passies en Havinga in Borg Nienoord op zondag 26 maart

LEEK – Op zondag 26 Maart 2017 om 14.30 uur geeft het duo Passies en Havinga een concert in Borg Nienoord met hoogtepunten uit de miuziek van Kurt Weill.

Een concert van Passies en Havinga is altijd een belevenis door de combinatie van muziek en theater. “Een programma met virtuositeit en dynamiek gebracht door twee mensen die kans zien acteren en musiceren op fantastisch niveau tegelijk te doen”, aldus een recensent van een bekend dagblad.

‘Ein Koffer voll Habe’ is een programma rondom het leven en de muziek van de Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill (1900-1950). Het betreft licht klassiek muziektheater uit de twintiger en dertiger jaren in Berlijn, plus songs uit de Amerikaanse periode rondom de tweede wereldoorlog. Zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga plaatsen de liederen in de context van de gebeurtenissen in het vooroorlogse Duitsland, en nemen het publiek vervolgens mee naar de grote Broadway musicals in Amerika.

Het duo Passies en Havinga treedt al 10 jaar op met programma’s over verschillende componisten. Kenmerkend voor hun programma’s is, dat het niet alleen muziek betreft, maar dat er tevens een verbinding wordt gelegd met verhaal en poëzie, soms met een vleugje toneel, film, dan wel schilderkunst.

Een programma met virtuositeit en dynamiek gebracht door twee mensen die kans zien acteren en musiceren op fantastisch niveau tegelijk te doen aldus een recensent van een bekend dagblad.

Het aantal plaatsen is beperkt. Het is daarom aan te raden vroegtijdig te reserveren online via Van Plan of in de voorverkoop aan de kassa Grand Café Nienoord.

Aanvang concert 14.30 uur
Entree € 7,50

Het programma Muziek op de Borg zijn concerten op het gebied van klassiek en jazz en vinden steeds plaats op de laatste zondagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 in de balzaal van Borg Nienoord te Leek.

   
Back to top button