Familie Van der Most nieuwe beheerder hertenkamp Nienoord

LEEK – Het hertenkamp op landgoed Nienoord heeft sinds begin dit jaar een nieuwe beheerder. De familie Van der Most van Landgoedboerderij Oosterheerdt verzorgt de dieren in het hertenkamp. Naast herten zijn er binnenkort ook pauwen, kalkoenen en parelhoenders te bewonderen.

Er is specifiek voor deze dieren gekozen, omdat ze goed passen bij het cultuurhistorische karakter van het landgoed. Het hertenkamp ligt tegenover de Borg Nienoord en een ieder kan hier langs lopen of fietsen om van de dieren te genieten.

Het hertenkamp is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw in eigendom van de gemeente Leek. De gemeente blijft eigenaar van het hertenkamp. Lange tijd heeft het Familiepark Nienoord (voorheen Recreatiepark) het beheer op zich genomen. In 2015 is het Familiepark geprivatiseerd. Sindsdien past het verzorgen van de herten niet meer bij de kerntaken van het Familiepark. De gemeente Leek is vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder en heeft deze gevonden in de enthousiaste familie Van der Most. Zij runnen sinds 2016 landgoedgoedboerderij Oosterheerdt en hebben veel ervaring met het verzorgen van dieren. Landgoedboerderij Oosterheerdt is vooral bekend van het schapen drijven met bordercollies.

   
Back to top button