Leekster Eagles laat drie belangrijke punten in Wormer achter

WORMER/LEEK – Vrijdag 24 maart speelde Leekster Eagles uit tegen Kondo Budjang. Kondo speelde van af de eerste minuut full press. De Adelaren lieten zich in de eerste omloop niet uit hun eigen spel halen.

En zo ontspon zich een mooi schouwspel op het veld. Kondo was de eerste die scoorde en de stand was 1-0. Het spel ging door en Luciano Matulessy wist met nog ruim zes minuten te gaan de 1-1 op het scorebord te krijgen. Met deze 1-1 mochten de spelers ook de kleedkamer opzoeken om even een moment rust te pakken.

Na de rust waren het de Eagles die de druk opvoerden en Kondo moest stevig aan de bak om het offensief te weerstaan. Na een viertal minuten was het wederom Kondo die de bal wel tussen de netten wist te krijgen en stond het 2-1. De Eagles bleef druk zetten en het doel van Kondo torpederen, maar kregen de bal niet in het net van de tegenstander waarna het Kondo was dat wederom scoorde. Na een time out werd Roy de Vries ingebracht als vliegende keep. De druk op het doel van Kondo werd nog groter en Karim Layeb wist eindelijk de bal in het net te krijgen waardoor de stand 3-2 werd. Ondanks dat de druk vanuit het Eagles kamp hoog bleef, was het Kondo dat gebruik wist te maken van een keeper wisseling en in de laatste minuut de 4-2 op het scorebord wist te zetten.

De wedstrijd werd afgefloten en de punten bleven achter in Wormer. Door wederom gebrek aan finesse komt Leekster Eagles nu ineens in de gevarenzone terecht.

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 21 april. Dan speelt Leekster Eagles haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen AC Kingdom.