Promotiedag kleindiervereniging ’t Hollandertje groot succes

LEEK – Zaterdag 18 Maart hield kleindiervereniging ’t Hollandertje Leek – Tolbert haar jaarlijkse promotiedag bij de Welkoop te Leek. Ondanks dat er door de verlengde regelgeving met betrekking tot de heersende vogelgriep geen hoenders en dwerghoenders aanwezig konden zijn mocht dit de pret niet drukken.

De door onze leden meegenomen konijnen en cavia’s van diverse rassen trokken veel bekijks, de Vlaamse reus van bijna 8 kilo was een echte  blikvanger, net als de konijnen en cavia’s in de knuffelhoek, die veel aandacht kregen van zowel volwassen “jeugd” als van de kinderen.  Wij hebben van vele kleindieren de nagels mogen knippen en informatie kunnen geven over de verzorging van de dieren. Ook was er de mogelijkheid om dieren te laten “keuren” op oa. Gezondheid en conditie, een groot aantal mensen maakte hier gebruik van.

De prijs voor de beste cavia ging naar Bettina Slagter uit Zevenhuizen. Het mooiste konijn werd meegenomen door Sophie Hansen uit Leek. Beide winnaars hebben afgelopen vrijdag hun prijzen in ontvangst genomen. Kleindiervereniging ’t Hollandertje had voor beide diergroepen een beker beschikbaar gesteld en van de Welkoop kregen de winnaars een goed gevuld “goodie-pakket” voor hun kampioen.

   
Back to top button