OWK moet incasseren op eerste paasdag

RUINERWOLD/OOSTWOLD – Op 16 april, 1e paasdag, is de selectie van OWK naar Ruinerwold afgereisd. Na enige vertraging tijdens de reis, door een auto met een lekke band, begon de wedstrijd van OWK 2 tegen Kios 2.

Na de kampioenswedstrijd in de zaal tussen de beide 2e teams waren de belangen deze wedstrijd iets anders. Misschien was dat de reden dat OWK 2 de wedstrijd verloor met 19-18. Hoofdcoach Michel Daling hamerde in de voorbespreking erop om de wedstrijd scherp te beginnen. Nadat er de laatste jaren meerdere malen tegen Kios is gespeeld, weet OWK dat Kios een geduchte tegenstander is. Als Kios lekker in de wedstrijd zit is het moeilijk om de wedstrijd om te buigen.

OWK 1 begon weer met de vertrouwde opstelling waarmee de punten zijn binnen gehaald het laatste seizoen. OWK begon de wedstrijd goed waardoor er na drie mannendoelpunten snel een 0-3 voorsprong was. Kios liet zich niet gek maken waardoor er na een kwartier te hebben gespeeld weer een gelijke stand was. Kios voelde dat ze vandaag punten konden pakken want OWK zat niet lekker in de wedstrijd. Aan het begin had OWK wat pech met de afronding en was de ploeg niet scherp in de verdediging. Kios nam de leiding waardoor er na 35 minuten te hebben gespeeld een 14-11 ruststand op het scorebord stond.

In de rust werd besproken dat er aanvallend meer tempo in de bal moest. Maar de grootste uitdaging lag in de verdediging. OWK moest zich gaan opscherpen en verdedigend slimmer zijn. Het verschil was maar 3 doelpunten, maar OWK moest beter gaan spelen om de wedstrijd om te kunnen buigen in winst.

Na de rust ging Kios door met scoren. OWK kwam wat dichterbij, maar bij een stand van 19-17 was het Kios die door bleef scoren en het gat vergrootte. Elke keer als OWK probeerde dichterbij te komen waren het de tegenstanders uit Ruinerwold die hun aanvallen verzilverden met doelpunten. OWK heeft geen goede wedstrijd gespeeld en Kios heeft daar gretig gebruik van gemaakt. Hierdoor liep OWK 1 tegen een nederlaag op.

OWK en Apollo staan weer op gelijke hoogte, waardoor er de laatste 4 wedstrijden zeker punten moeten worden gepakt. Het wordt een spannend slot van de veldcompetitie.

Op dinsdag 18 april staat er voor OWK 2 een bekerwedstrijd bij Rodenburg op het programma. De wedstrijd zal om 20:00 uur starten. Op woensdag staat er ook voor OWK 1 een bekerwedstrijd op het programma tegen Mid-Fryslãn in Reduzum. Het publiek is welkom en ook deze wedstrijd begint om 20:00 uur. Na de bekerwedstrijden heeft de selectie een periode rust. De eerstvolgende competitie wedstrijden zijn op 7 mei. De selectie van OWK zal het opnemen tegen de selectie van ZKC’19.