LEEK/TOLBERT – Afgelopen vrijdag 14 april heeft de Bowlingclub Leek Tolbert (BLLT) weer haar jaarlijkse Paastoernooi gehouden met als winnaars Friedrich Denniger bij de heren en Fleur van Opbergen bij de dames.

Het Paastoernooi is het laatste toernooi van het seizoen en is een zogeheten single handicap toernooi waarbij iedere deelnemer individueel inschrijft en een handicap berekent krijgt die vergelijkbaar is met de handicap bij golf.

De start van het toernooi was niet erg sterk en het was met name Peter Poel die hoge scores liet noteren gevolgd door Fleur van Opbergen. Met een totaal gemiddelde van 145 werd er in deze eerste voorronde niet heel hoog gegooid en er is dan ook geen game boven de 200 geweest.

In de tweede voorronde waren de scores beduidend hoger en met een totaal gemiddelde van 168 is er bij elkaar 17 keer een game boven de 200 gegooid. In deze tweede en laatste voorronde waren het vooral Dennis Alkema en Marcella Zwart die de aandacht trokken door goed te scoren.

11 heren en 5 dames mochten hun strijd voortzetten in de finale waarbij 50% van de scores uit de voorrondes meegenomen werden. Het was uiteindelijk een spannende strijd waarbij Klaas Gorter de hoogste scores heeft laten noteren maar Friedrich Denniger uiteindelijk op basis van zijn handicap de toernooiwinst naar zich toe wist te trekken. Bij de dames was het Marcella Zwart die 8 pins achterstand goed moest maken op Fleur van Opbergen om met de winst aan de haal te gaan. De eerste game leek dat te gaan lukken maar in de tweede game bleek Fleur van Opbergen te sterk om nog in te halen.

De prijzen voor de hoogste game met handicap gingen naar Dennis Alkema (283) bij de heren en Marcella Zwart (254) bij de dames met dank aan onze sponsoren Reset4U en Sportcentrum Leek.

(Einduitslag heren: 1 Fried Denniger, 2 Bart Vissering, 3 Dennis Alkema, 4 Klaas Gorter, 5 Jurjen Ploeg, 6 Tjeerd Meulenbelt, 7 Theo Kroese, 8 Peter Poel, 9 Niels Meilink, 10 Richard Bos, 11 Eddy van der Laan. Einduitslag dames: 1 Fleur van Opbergen, 2 Marcella Zwart, 3 Jose Blom, 4 Cornelia de Goede, 5 Marja Hofsteenge)