Koningsspelen 2017 bij OBS “de Beelen” in Tolbert

TOLBERT – De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013.

Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2017 was dit afgelopen vrijdag 21 april. Om de Koningsspelen ieder jaar weer mogelijk te maken, hebben wij de hulp nodig van scholen, maatschappelijke instellingen, gemeenten, sportverenigingen en het Nederlandse bedrijfsleven. Onze partners realiseren zich dat hun ondersteuning ten behoeve is van de Koningsspelen en kiezen hierbij voor een bescheiden uitstraling, passend bij het onderwijs en het Koninklijk Huis.

OBS “de Beelen” uit Tolbert organiseerde dit jaar o.a. een sportclinic Beebal/honkbal bij Honk- en softbalclub Knights uit Leek. 15 enthousiaste kinderen werden op de club ontvangen door Jeroen Mulder en Robby Popken, die de kinderen eerst uitleg gaven om te gooien en te slaan. Na vervolgens een korte speluitleg, wat volgens de kinderen veel op slagbal leek, werd de groep in tweeën gespitst om een echt spelletje honkbal te spelen.

Tussendoor was er tijd voor limonade en koek, verzorgd door Tinie Heemstra van de kantine. De middag vloog om en meester Bert Bron was ook zeer tevreden over de inzet van de deelnemers en de dame en mannen van Knights.

BSC Knights, opgericht in 1987, bestaat dit jaar dus 30 jaar. Op 1,2 en 3 september zullen er, om dit feit te vieren, activiteiten op het honkbalveld georganiseerd worden. Een feestcommissie is druk met de voorbereidingen bezig. Zodra et officiële programma bekend is zal dit via de sociale media verspreid worden. Noteer vast de datum in uw agenda.

Verder staat BSC Knights op Pinkstermaandag 5 juni op het Vredewoldplandsoen in Leek met de EK bus. Hierin een aantal slag- en gooistations, waar alle bezoekers kunnen ervaren hoe het is om te slaan en te gooien. Men zal er achter komen dat dit enige oefening vergt.

Mocht u meer willen weten over de honk- en softbalsport zie dan onze website www.knightsleek.nl of stuur een e-mail naar [email protected]

   
Back to top button