Vier bijzondere activiteiten op Nienoord op 19 mei

LEEK – Museum Nienoord presenteert deel 1 van een kinderboekenserie. Paulien Andriessen, Kini Vrielink en Marius van Dokkum signeren

Tijd: 14.00 – 15.00

Waar: de Oranjerie van Museum Nienoord

Museum Nienoord gaat een serie van vijf spannende boeken uitgeven voor kinderen vanaf 10 jaar. De verhalen spelen in de geschiedenis van de borg Nienoord. Deel 1 is nu uit en heet: “Het spookt bij de borg”. Het verhaal speelt in de 16e eeuw. Paulien Andriessen schrijft de boeken en Kini Vrielink illustreert ze.

Paulien Andriessen en Kini Vrielink signeren “Het spookt bij de borg”.  Marius van Dokkum signeert zijn boeken, puzzels en kalenders.

Tableaus vivant van de schilderijen van Marius van Dokkum

Tijd: 11.00 – 12.00 en 13.00 – 14.00
Waar: Museum Nienoord

Cliënten van De Zijlen spelen schilderijen na van Marius van Dokkum, wiens schilderijen in Museum Nienoord te zien zijn. Van de tableaus vivant zullen door Jan Oosterhof foto’s gemaakt worden. Tijdens de tableaus vivant schetst Marius van Dokkum samen met cliënten van de Zijlen.

U kunt de hele dag de expositie van Marius van Dokkum bezoeken. Met een museumkaarkaart kunt u gratis naar binnen, de entreeprijs is € 6,-.

Rondleiding door Marius van Dokkum

Tijd: 15.15 – 16.00
Waar: expositie van Marius van Dokkum in Museum Nienoord

Toegang tot de expositie en de rondleiding door Marius van Dokkum kost € 7,-

Voor de rondleiding kunt u zich aanmelden via [email protected] 

De echtgenote van Marius van Dokkum, Ingeborg, geeft een orgelconcert

Tijd: 16.30 – 17.00
Waar: de kerk van Midwolde

Ingeborg van Dokkum bespeelt het orgel van de kerk in Midwolde. Toegangsprijs is € 5,-.

Het orgel is 17e eeuws. Ingeborg speelt muziek uit dezelfde eeuw, zodat de klanken van het orgel passen bij de muziek. Een all-in kaartje voor het museum en het concert: € 10,-.

   
Back to top button