Foto-expositie in De Schutse in Leek

LEEK – Vanaf 22 mei tot en met eind augustus 2017 is er in het Dienstencentrum De Schutse in Leek een foto-expositie te bezichtigen.

Amateurfotograaf Jan van der Schans uit Tolbert maakte allemaal foto’s met verschillende thema’s van de afgelopen jaren 2015 en 2016.

Het begon allemaal op achttien jarige leeftijd bij familie in Den Haag en omdat hij toch onder de indruk was van fotografie kreeg Jan van zijn oom een camera te leen (toen nog met rolletjes, nu digitaal).

Vele kiekjes heeft hij gemaakt in de residentiestad en éénmaal bij een fotograaf gekomen om de foto’s te ontwikkelen kreeg Jan te horen dat hij er aanleg voor had. Toen sloeg de vonk over bij hem en van het één kwam het andere. Zo werd hij huisfotograaf bij de voetbalvereniging Tolbert en was hij ook een verdienstelijk lid bij het amateurtoneel. Tegenwoordig doet hij dat niet meer en heeft Jan naast fotografie andere hobby’s en ook is hij huisfotograaf bij zijn werkgever Novatec.

Ook is Jan lid van de Fotoclub Westerkwartier waarbij hij regelmatig de uitstapjes bijwoont. Daarnaast heeft hij cursussen gevolgd bij zijn maat Dirk “Profshoot” van der Kamp samen met zijn andere maat Floor Verwoerd. Al met al timmert Jan goed aan de weg met zijn fotografie.

De expositie is op doordeweekse dagen van 8:00 uur tot 17:00 uur te bezichtigen en u kunt eventueel wat in het gastenboek zetten.

   
Back to top button