44ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen

LEEK – In het Hemelvaartsweekend van 25 t/m 28 mei zijn er weer heel veel treintjes en andere grote stoommodellen in Familiepark Nienoord! Behalve kijken kun je natuurlijk ook ritjes maken met de treintjes.0

In de vijver kun je zien hoe hulpverleners in actie komen bij een calamiteit op zee. Ben je ook zo benieuwd hoe je in 3D kunt printen? Kom dan een kijkje nemen in de expositietent. Een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber, maar ook zeker voor het hele gezin!

Groot Stoom
Ook dit jaar zijn de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen weer te bewonderen. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland maken dagelijks een optocht over het landgoed.

Fakkeltocht
Op de zaterdagavond vindt traditioneel de fakkeltocht plaats. Het spoor van Station Nienoord wordt sfeervol verlicht en bezoekers zijn van harte welkom om een ritje met de trein te komen maken.
Speciaal voor deze feestelijke avond komt Skodiacs vanaf 19.30 uur een optreden geven. Toegang is gratis. Attracties zijn deze avond niet geopend.

Treinritjes
Behalve dat er ook dit jaar weer veel nieuws te zien is tijdens de Stoomdagen, kunnen bezoekers natuurlijk de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) door de bossen van het Landgoed.

Programma (dagelijks van 25 t/m 28 mei)

Parades 

13.00 uur                            Vertrek Groot Stoom op het voorplein van het Familiepark
14.00 uur                             Aankomst Groot Stoom op het voorplein van het Familiepark
14.30 uur                             Parade tractoren, locomobielen en stoomwalsjes.
Locatie: Stoomcentrum, bij de expositietent

Demonstraties
Gedurende de dag         CAD-tekenen
Gedurende de dag         CNC-frezen
In de middag                     3D-printen

Het Familiepark is gedurende de Stoomdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Entree is € 9,00 p.p. exclusief treinritjes.

   
Back to top button