Rodenburg haakt af in titelstrijd

LEEK – Op een zonnige zondag namen de selectieteams van Rodenburg het op tegen het Groningse Club Brothers. Voor Rodenburg 1 en 2 stond veel op het spel, aangezien ze beiden 1 punt achterstand hadden op de koplopers in hun poule.

Rodenburg 2 speelde als eerste. Na het eerst deel van de wedstrijd wist Rodenburg 2 weg te lopen bij Club Brothers 2 en stond in de rust Rodenburg 4 doelpunten voor. Helaas wisten ze dit niet uit te bouwen in de tweede helft. Ondanks dat wist Rodenburg 2 toch te winnen met 14-15.

Aansluitend was het de beurt aan de eerste teams. Rodenburg wist dat ze sterk moesten beginnen en direct het initiatief moesten nemen. Helaas lukt dit niet, Club Brothers paket direct een 2-0 voorsprong. Rodenburg kon via een afstandsschot wat terug te doen, maar Club Brothers maakte 3-1. In deze fase wist Rodenburg zich te herpakken, met lange en geduldige aanvallen wisten ze doelpunten te maken. Bij Club Brothers vielen de doelpunten even niet en Rodenburg maakte het verschil goed en nam zelfs een 4-5 en later een 5-6 voorsprong. Ondanks dat viel Rodenburg weer terug in het spel van het begin van de wedstrijd, kansen werden te snel genomen en de rebounds waren voor Club Brothers. In het laatste kwartier van de eerste helft wist Rodenburg niet meer te scoren en Club Brothers ging met een 11-6 voorsprong de rust in.

In de rust werd er gewezen op het uitspelen van kansen en geduldig zijn. Zes doelpunten in één helft was voor Rodenburg veel te weinig. De tweede helft wist Rodenburg zich te herpakken. In de beginfase liep Club Brothers nog uit naar 14-6, maar daarna speelde Rodenburg steeds beter. De doelpunten konden dan ook niet uitblijven en Rodenburg kwam terug tot 16-11. Helaas werd er vandaag bij Rodenburg niet met scherp geschoten en hadden zij teveel kansen nodig om een doelpunt te scoren. De wedstrijd was gespeeld en Rodenburg scoorde de 19-14, vlak daarna was de wedstrijd afgelopen.

Vandaag kwam er een einde aan een reeks van overwinningen voor Rodenburg. Uiteraard is het lastig om ongeslagen te blijven, maar met deze ruime nederlaag en maar 14 doelpunten deed Rodenburg zichzelf toch echt tekort. Volgende week sluit de Rodenburg selectie het seizoen thuis in Leek af tegen SIOS. Rodenburg 1 zal starten om 14:30 en aansluitend zal Rodenburg 2 hun kampioenswedstrijd spelen tegen SIOS 2.