Schaakclub Leek handhaaft zich in hoogste NOSBO-klasse

LEEK – De schaakclub Leek speelt ook het komende seizoen weer in de Promotieklasse van de Noordelijke Schaakbond. Door een 6,5 – 1,5 overwinning op Staunton uit Groningen, was Leek niet meer in te halen door het Emmer Schaakgenootschap, dat daardoor degradeert naar de Eerste klasse.

De Leeksters gingen met een 1 – 0 voorsprong – door winst van topspeler Westerlaan in een vooruitgespeelde partij – de gezamenlijke slotronde in. Teamcaptain Doller vergrote de voorsprong door een snelle overwinning na 9 zetten. De kersverse clubkampioen Veldman speelde een gedegen remise. Albadeen, halverwege dit seizoen lid geworden, behaalde de volgende overwinning voor Leek. Toen jeugdtalent Hofstra door een fraaie combinatie een dame won, kwam Leek op de beslissende voorsprong van 4,5 – 0,5 en was handhaving een feit. Heijnen overspeelde vervolgens met zwart zijn tegenstander. Kuiper hield uiteindelijk net te weinig pionnen over voor de winst en speelde remise.

Ook Admiraal kwam na een lange partij, en ondanks een hevige tijdnood, remise overeen met zijn tegenstander. Met vijf overwinningen en drie remises, en in de wetenschap ook in 2017-2018 op het hoogste niveau te schaken, keerden de Leekster schakers in een opperbeste stemming huiswaarts.

Archieffoto

   
Back to top button