Giga Kangoeroedag KC Rodenburg groot succes!

LEEK – Afgelopen vrijdag 19 mei was het zover, de tweede Giga Kangoeroedag bij KC Rodenburg stond op het programma. Het weer was ons goed gezind, uiteindelijk is er geen drup regen gevallen!

220 kinderen van de groepen 1 en 2 van basisscholen SWS de Gavelander, OBS de Beelen, OBS de Nijenoert en SWS de Stapsteen verzamelden zich ’s ochtends rond 9.00 uur op het korfbalveld bij KC Rodenburg. Nadat alle kinderen de groepsbegeleiders hadden toegewezen gekregen, danste iedereen samen met kangoeroe Jumper lekker mee op muziek van ‘bewegen is gezond’.

Van alles was er te doen: gooien met de bal, tikken, springen, rennen en natuurlijk heerlijk springen op het springkussen, de spelletjes werden fanatiek gespeeld door de kinderen. Tussen door even een ‘high five’ met grote vriend ‘Jumper de Kangoeroe’ en een lekkere banaan met wat drinken.

We hebben vooral veel blije gezichtjes gezien, af en toe kwam de EHBO in actie om een schaafwondje te behandelen, maar vooral veel vrolijke kinderen die flink fanatiek bezig waren deze ochtend. Aan het einde werd er weer heerlijk met z’n allen gedanst en gingen de kinderen voldaan met een ‘goodie bag’ in de hand naar huis.

Dankzij de vele vrijwilligers van vooral RSG de Borgen en korfbalclub KC Rodenburg, én de sponsoren (Rabobank (Leek), Univé, Speelsgoed (Leek), SKSG (Leek), Jumbo (Leek), Albert Heijn (Leek), TPS (Roden), Poeisz (Tolbert) en CCI BV (Drachten), kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde Giga Kangoeroedag. Iedereen heel erg bedankt!

Tot volgend jaar! We hopen dat iedereen er dan weer bij zal zijn!

Foto’s: Marije Viersma

   
Back to top button