LEEK – Afgelopen dinsdag was het de grote dag voor vele hondenbezitters die gebruik maken van het hondenuitlaatveld in Leek. Moet de gemeente wel of niet een extra hek plaatsen?

De hondenbezitters willen al lange tijd graag een tweede hek om er zo voor te zorgen dat de honden niet zomaar de weg op kunnen rennen en niet tussen de wandelende mensen komen. Dit is meerdere malen aangevraagd bij de gemeente maar die werkten hier niet aan mee. Daarom is de groep een enquete gestart via de website Hondlos.nl om zo de mening van de overige gebruikers te verzamelen. Vervolgens zijn ze hiermee naar het programma De Rijdende Rechter gestapt. Die hebben enkele weken geleden tv opnames gemaakt op de betreffende locatie langs de Tolberterstraat. Afgelopen dinsdag was de uitspraak van rechter John Reid en heeft hij beslist dat de gemeente Leek het hek wél moet plaatsen. De hondenbezitters zijn erg blij met deze uitspraak en bedanken iedereen voor de inzet.

Wanneer het hek geplaatst zal worden is nog niet bekend.