OWK: Hoe mooi kan een seizoen zijn en worden?

OOSTWOLD – Afgelopen zondag werd Apollo ontvangen op het eigen thuisgras bij de Gaveborg in Oostwold. Voor OWK 2 een mogelijkheid om op een derde plaats op de ranglijst te komen en voor het 1e stond opnieuw een historisch kampioenschap van de 1e klasse op het programma.

Ondanks het mooie weer en de eerste slag die deze middag geslagen kon worden, kon OWK 2 niet de gedrevenheid vinden van afgelopen dinsdag tijdens de halve finale van de AP Buitenbeker. De spelers uit Heerhugowaard begonnen ongeïnteresseerd en zonder passie op een laag tempo de wedstrijd. OWK 2 wist hiervan te profiteren en zette al snel een 6-2 voorsprong op het scorebord. Vervolgens kwam OWK 2 in een fase waarin zij ingedut leek door het trage en oninspirerende spel van Apollo 2. De beer kwam echter los. Apollo versnelde en wist de korf achter elkaar te raken, waardoor er gewisseld werd met een 7-7 ruststand.

Hoewel OWK 2 nog probeerde de wedstrijd te kantelen, werd de korf moeilijk gevonden en bleef zij tot een kwartier aldoor een punt achter Apollo aanlopen. Door wat onhandige keuzes en goede schoten van Apollo waren het de Heerhugowaarders die doortrokken en van 13-14 in de laatste fase van de wedstrijd snel uitliepen naar een eindstand van 14-18.

Na de winst van Apollo 2 op OWK 2 stond de kraker van de middag op het programma. De strijd om het kampioenschap van de eerste klasse. Bij winst van Apollo 1 zouden er nog beslissingswedstrijden gespeeld moeten worden, echter bij winst van OWK 1, zou het derde historische moment van dit seizoen een feit zijn: Kampioen op het veld in de 1e klasse.

Dat Apollo 1 gekomen was om te winnen was te verwachten en straalden de coach en teambegeleidster ook zeker uit, echter moet het natuurlijk binnen de lijnen nog gebeuren. Helaas bleef het daarbij. Door onder andere het zeer sterke en strakke verdedigen van OWK 1, kon Apollo 1 geen kant uit en wist OWK snel uit te lopen tot 8-1. Met 13-2 werden vervolgens de kleedkamers opgezocht. Dit bleek niet de Apollo te zijn die OWK had verwacht en waarop zij gehoopt werd. Hoewel OWK onder de omstandigheden goed bleef doorkorfballen was het kampioenschap eigenlijk al na 10 minuten na het startsignaal “in the pocket”. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten op een 23-8 eindstand. De CINX-formatie heeft het publiek niet kunnen trakteren op een mooie spannende wedstrijd, maar de vreugde van het kampioenschap in de 1e klasse was er niet minder om en werd dan ook uitgebreid gevierd.

Na het kampioenschap in de 1e klasse zaal en in de reserve 2e klasse van de zaalcompetitie, is nu ook het veld 1e klasse kampioenschap een feit! Drie bijzondere historische momenten in één seizoen van de CINX selectie en dat allemaal tijdens het 70 jarig jubileum jaar van OWK.

En we zijn nog niet uitgevierd! Er kan nog één historisch moment bij dit seizoen. De mooie eindstand in de poule voor OWK 2 wordt door het verlies tegen Apollo 2 lastig, maar het belangrijkste doel voor OWK 2 is het natuurlijk woensdag 7 juni, de finale van de AP Buitenbeker. Er wordt gestart om 19:00 tegen medefinalist NQL. In een vierkamp zal gestreden worden om de AP Buitenbeker. Gaat OWK 2, zeven jaar na de bekerwinst van OWK 1 deze ook winnen? Komt allen naar het kunstgras van Rodenburg in Leek om OWK aan te moedigen!

   
Back to top button