Turners uit regio Noord sluiten seizoen af in Leek

LEEK – Op zaterdag 24 juni werd in het topsportcentrum in Leek een wedstrijd voor Clubteams gehouden. Deze wedstrijd is bedoeld als sportieve afsluiting van een spannend seizoen van turnwedstrijd op verschillende niveaus.

Meestal is turnen een individuele sport, waarbij je het niet alleen opneemt tegen turners van andere clubs, maar ook tegen je eigen trainingsmaatjes. Tijdens de jaarlijkse clubteam wedstrijden worden er per club één of meer teams gevormd van jongens van vergelijkbaar niveau. Dit geeft een extra dimensie aan het evenement, waarbij het clubgevoel meer op de voorgrond staat dan de individuele prestatie.

Voor de tweede maal op rij werd deze wedstrijd georganiseerd in Leek, deze keer door de Jongens Turnvereniging Leek. Er waren bijna 300 deelnemers ingeschreven, afkomstig van de diverse gymnastiekverenigingen in de regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe).

Het beloofde een lange wedstrijddag te worden, van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Maar dankzij een strakke organisatie werd er zelfs wat tijd ingehaald en kon het programma ruim op tijd worden afgesloten. De organiserende vereniging, JTV Leek, heeft opnieuw laten zien een bloeiende en professionele vereniging te zijn, die altijd kan rekenen op de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers.

Ondanks dat deze wedstrijd een informeel karakter heeft, was de sportieve strijd er niet minder om. Maar het was vooral een dag vol turnplezier, zowel voor sporters als voor de toeschouwers.

   
Back to top button