Smakelijk Leek, openluchtrestaurant in het centrum op 15 juli

LEEK – Vlak voor de start van de zomervakantie wordt er in hartje Leek een groots feest gevierd. Op zaterdag 15 juli wordt een gedeelte van de Tolberterstraat en een gedeelte van de Dam omgetoverd tot een fantastisch openluchtrestaurant!

Meer dan 27 Leekster food ondernemers bieden de meest uiteenlopende gerechten aan. Van aardbeien tot saté, van de lekkerste broodjes tot het heerlijkste vlees van de barbecue , reken er maar op dat het water u uit de mond gaat lopen. Natuurlijk is Smakelijk Leek ook bedoeld om gezellig met vrienden bij te praten, daarom worden er lange tafels klaargezet waar u kunt aanschuiven.

Het bijzondere van dit hele evenement is dat het voor en door Leeksters is .Linda Kuiper van de activiteiten commissie is er zelf ook nog wel een beetje beduusd van. In minder dan geen tijd, gaf iedereen aan mee te willen doen. Niet alleen horeca, waarvan je het misschien verwacht, maar bijvoorbeeld ook een supermarkt die met aardbeien gaat staan. En nog mooier iedere deelnemen biedt iets anders. Met zoveel keuze zit er altijd wel iets bij wat je lekker vindt. We gaan met dit evenement volgens mij iets neerzetten waar mensen naar uit gaan kijken. Onze doelstelling is echt om het een jaarlijks evenement te maken. Niet te ingewikkeld: gewoon kiezen wat je lekker vindt en dat in alle gezelligheid opeten. We hebben muziek geregeld met de drum school Hit it en een leuke band en is er vertier voor de kinderen kortom we gaan ervoor en we hebben er reuze veel zin in!

Ook op de Borg Nienoord zijn er volop activiteiten op zaterdag 15 en zondag 16 juli.
Hier vindt Lekker Leek plaats, een uniek Cultuur & Foodfestival. ‘Het vrij toegankelijke zomerfestival is een combinatie van een gezellig openluchtrestaurant met heerlijk eten en drinken. Daarnaast beeldende kunst, theater, live muziek, zang, kleinkunst en nog veel meer

Smakelijk Leek 15 juli vanaf 15:00
Locatie: Tolberterstraat en de Dam en is gratis toegankelijk

   
Back to top button