LEEK – Per 1 september 2017 opent SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen) een nieuwe buitenschoolse opvang op Sportpark Rodenburg in Leek.

Alle kinderen van acht jaar en ouder met een passie voor sport en bewegen zijn van harte welkom op deze nieuwe vestiging met als uitvalsbasis de Rodenburghal. 

Het belangrijkste speerpunt van deze nieuwe locatie is ‘Sport & Bewegen’. Door de samenwerking tussen SKSG, de Rodenburghal en de diverse sportclubs kunnen kinderen gebruik maken van veel (sport)faciliteiten en is er een gevarieerd activiteitenaanbod, zowel indoor als outdoor! Het vervoer van en naar de locatie wordt natuurlijk per fiets gedaan.

Op de buitenschoolse opvang kunnen veertig weken per jaar twintig kinderen worden opgevangen (maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag) in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Voor kinderen in deze leeftijdsgroep is zelfstandigheid een groot goed. Daarom wil SKSG samen met de ouders kinderen begeleiden naar meer zelfstandigheid.

Sport & Bewegen is één van de vijf speerpunten van SKSG. Naast Sport & Bewegen richt SKSG zich op Natuur & Duurzaamheid, Kunst & Cultuur, Koken & Voeding en Wetenschap & Techniek.