Juf Zwanny Potze neemt afscheid van basisschool de Regenboog

LEEK – Woensdag jl. heeft juf Zwanny Potze afscheid genomen van het onderwijs en van bassischool de Regenboog in Tolbert. Na bijna 45 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, mag ze nu gaan genieten van haar pensioen.

Juf Zwanny is begonnen in 1972 als kleuterleidster in Erica. Daarna de hoofdakte gehaald en hoofdleidster geworden in Bedum. In 1980 werd juf Zwanny moeder en in die tijd stopte je dan met werken. Daarna is ze toch snel weer aan de slag gegaan want het onderwijs bleef haar grote passie. In Noordhorn werd ze eerst activeringsleerkracht, stimuleringsleerkracht, alle groepen wel gedraaid en ze werd daar tenslotte directeur.

Sinds 2010 is juf Zwanny Intern begeleider op de Regenboog. Zwanny vindt het een uitdaging om kinderen met een hulpvraag te begeleiden en ervoor te zorgen dat ze hun talenten kunnen laten zien op meerdere terreinen dan alleen de leervakken. Ze is tot aan haar laatste werkdag met hart en ziel betrokken bij het onderwijs, levert nieuwe ideeën aan en bestookt de staatssecretaris van onderwijs met brieven over werkdruk.

Op haar laatste werkdag werd juf Zwanny op school onthaald en liep ze door een erehaag van kinderen, over de rode loper de school in. Daarna vierde de school de hele dag een Regenboog Geluksdag, op initiatief van juf Zwanny. Alle activiteiten voor de kinderen stonden in het teken van geluk!

Juf Zwanny kijkt met veel voldoening terug op haar werkzame periode in het onderwijs en geeft iedereen als wens mee: “Zoek de zon op!”

   
Back to top button