LEEK – Na de bouwvakvakantie start reinigingsbedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer uit Groningen met het reinigen en inspecteren van het hoofdriool in de omgeving van de volgende straten:

  • Beetke van Rasquertstraat
  • Euroweg
  • Groevelaan
  • Industriepark
  • Watersingel

Op maandag 28 augustus 2017 wordt gestart met de werkzaamheden en deze zijn naar verwachting binnen 3 weken afgerond. Vanwege het weersafhankelijke karakter van de werkzaamheden is het lastig exacte aan te geven wanneer deze plaatsvinden. U kunt aan gele rioolvrachtwagens zien dat er in uw straat wordt gewerkt.

Hinder
U kunt de riolering gewoon blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. De rioolvrachtwagens kunnen tijdelijk de straat blokkeren. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen via de watersloten in de woningen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen.

Wij raden u daarom aan, als de rioolvrachtwagens bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren (b.v. emmer met water). Hebt u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is het water uit een stankafsluiter verdwenen. Even de kraan laten lopen is vaak voldoende om dit te verhelpen. Voor eventuele overlast vragen wij uw begrip. Van de inspectie die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder.

Als u nog vragen hebt, dan kunt u contact opnemen met dhr. J. de Jong van de afdeling Openbare Werken, telefoonnummer (0594) 55 15 15 of 14