TOLBERT – Novatec is een samenwerking aangegaan met Roetz-bikes uit Amsterdam. Roetz produceert naast haar zogenaamde collectiefietsen en e-bikes de OV-fietsen voor de Nederlandse Spoorwegen.

Alle OV-fietsen voor de NS worden in de kenmerkende geel-blauwe kleuren gespoten in de Spuiterij van het sociaal werkbedrijf Novatec in Tolbert (provincie Groningen).

Na een paar maanden proefgedraaid te hebben, is de SLA (Service Level Agreement) tussen Novatec en Roetz-bikes recent getekend. Dat proefdraaien was nodig om te ondervinden of alle logistieke uitdagingen konden worden getackeld en of aan alle hoge kwaliteitseisen kon worden voldaan. En dat bleek het geval.

Er werken nu vrijwel dagelijks zo’n 10 medewerkers  op verschillende afdelingen van Novatec aan dit kwaliteitsproduct. Het afplakken van de verschillende kleurvlakken, het poedercoaten van de onderdelen en het stickeren van de spatborden vraagt om mensen die zeer nauwkeurig kunnen werken. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar de medewerkers van het team dat Novatec heeft samengesteld, zijn hier zeer bedreven in. Vol trots en passie verrichten zij hun werkzaamheden.

Dumpert.nl
Gisteren verscheen er op de humorwebsite Dumpert.nl nog een foto van een OV-fiets die in Marokko gespot is door een bezoeker van de website die daar op vakantie was.