LEEK – Het succesvolle culinaire evenement Bourgondisch Leek is op zaterdag 2 september. Ook deze keer vindt het weer plaats op De Dam, hét centrum van Leek.

Het gratis toegankelijke festijn is onderdeel van de LeekWeek. Bourgondisch Leek wordt dit jaar voor de vierde maal op rij georganiseerd door Grand Café Borg Nienoord, ditmaal in samenwerking met de Leekster horecabedrijven Het culinaire festijn is gratis toegankelijk en begint rond 16.00 uur en het duurt zolang het gezellis is en uiterlijk tot 21.30 uur.

Een gedeelte van De Dam wordt voor het publiek, dat het culinaire evenement reeds in het hart heeft gesloten, afgezet. De bezoekers kunnen voor een symbolisch bedrag (middels munten) de meest verrukkelijke en uiteenlopende gerechten en drankjes nuttigen. Ook gratis proeverijen ontbreken niet bij de aanwezige kramen van de deelnemende horecabedrijven. Op een centraal punt kan men benodigde munten à € 2,25 aanschaffen om de heerlijke culinaire gerechten te kopen en te nuttigen in een sfeervolle ambiance. Bourgondisch Leek kent dit jaar een achttal gerenommeerde horecabedrijven welke allen de heerlijkste en verrassend lekkerste gerechten(tjes) uit hun bedrijf presenteren.