Kendo Groningen traint deze zomer in Leek

LEEK/GRONINGEN – Kendovereniging Shinbukan uit Groningen “overzomert” de vakantieperiode in Leek. Elke zaterdagmorgen wordt er getraind in de Rodenburghal omdat hun eigen locatie in de stad niet beschikbaar is.

Kendo betekent in het Japans letterlijk ‘De weg van het zwaard’ en is zowel een sport, een fysieke als mentale discipline, een studie en een kunst. De weg verwijst tevens naar het pad van de kendoka tot voortdurende zelfverbetering. Kendo is doordrenkt van de Japanse zienswijze en karakter en steunt ondermeer op volgende concepten: Ki Ken Tai No Ichi = geest, zwaard, lichaam als een. Dit houdt, zeer kort door de bocht, in dat bij een correct punt de geest, het zwaard en het lichaam van de kendoka een geheel zijn. De houding van de kendoka is kalm en zelfverzekerd, het zwaard wordt op de juiste manier gehanteerd en het lichaam is strak en ontspannen.

De trainingen in Leek zijn vrij toegankelijk voor publiek. Iedereen die geïnteresseerd is of eens wil kijken bij een niet alledaagse sport is zaterdags welkom vanaf 10.30 uur.

   
Back to top button