Expositie Sonja Wiekens in gemeentehuis van Leek

LEEK – In de maanden september en oktober 2017 exposeert Sonja Wiekens uit Wehe-den Hoorn een aantal van haar dierenschilderijen in het gemeentehuis van Leek.

Sonja Wiekens (1970) vertelt over haar werk: “Als kind vond ik tekenen en creatief bezig zijn al heel erg leuk om te doen, maar toendertijd heb ik er niet echt aan gedacht om daar iets mee te gaan doen. Ik kreeg vrij jong kinderen en dan heb je wel andere dingen aan je hoofd en zo werd er jaren niets mee gedaan. Toen ik op latere leeftijd een erg moeilijke tijd kreeg in mijn leven werd schilderen de uitlaatklep om mijn gevoelens kwijt te kunnen en zo is het gekomen dat ik een opleiding ben gaan doen in schilderen.”

Inmiddels exposeert zij regelmatig in bijvoorbeeld restaurants en gemeentehuizen. De expositie in het gemeentehuis van Leek is tijdens werkdagen gratis te bezichtigen tussen 08.00 en 16.30 uur (vrijdags 16.00 uur) en op donderdagavond van 17.30 tot 19.00 uur.

“Ik heb misschien wel een hele eigen stijl van schilderen en juist omdat ik meestal vee of wild schilder geeft dat wel een bepaalde lijn in mijn werk. Ik schilder veel runderen van slager Nanning van Wijk uit Niekerk, die het zeldzame ras Engelse Longhorns heeft. Verder krijg ik soms mooie foto’s van dieren om als inspiratie te gebruiken of ik maak zelf foto’s.”

“Mijn bedoeling is leuke kunst voor een betaalbare prijs te maken en dit verkoop ik dan via mijn website www.schilderij-demarne.nl of via facebook of expositie. En ik hoop nog veel plezier in mijn schilderen te hebben want ik zie toch om mij heen dat erg veel mensen plezier beleven aan wat ik kan maken.”

   
Back to top button