Twee mannen uit Den Haag aangehouden voor inbraak in Leek

LEEK – De politie heeft woensdagochtend rond zes uur twee mannen van 36 jaar oud uit Den Haag aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel aan De Schans. Dankzij een oplettende getuige was de politie gewezen op een auto die net voor de inbraak was geparkeerd in de omgeving. Dankzij deze informatie kon de aanhouding plaatsvinden.

Bij de meldkamer kwam rond 03:30 uur een melding binnen van een inbraakalarm in een winkel aan De Schans. Meerder agenten zijn hierop naar de winkel gereden en zagen dat daar een inbraak had plaatsgevonden. Mogelijk zijn hierbij rookwaar gestolen. Tijdens het onderzoek in de buurt meldde een getuige zich bij de agenten en vertelde dat hij een voor hem onbekende auto had gezien.

De bewuste auto werd door de collega’s in de gaten gehouden en toen er twee mannen in de auto stapten zijn zij gecontroleerd. Bij deze controle troffen de agenten in de auto tassen met rookwaar aan. Hierop zijn de mannen uit Den Haag aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De auto en aangetroffen tassen zijn in beslag genomen voor het onderzoek.

Meld een verdachte situatie direct via 112
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen of winkels naar binnen kijkt. U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf.

 

   
Back to top button