Kind lastig gevallen op basisschool in De Wilp, mogelijk kinderlokker actief!

DE WILP – Deze week is in het dorp De Wilp (gem. Marum) een meisje lastig gevallen door een nog onbekende man. Dat gebeurde bij basisschool De Dorpel. De man benaderde het meisje en vroeg of ze mee ging naar zijn auto om jonge katjes te bekijken.

Gelukkig heeft het meisje dit niet gedaan en is de school in gelopen. De politie is op zoek naar deze man. Ze hebben de afgelopen dagen veel reacties uit het dorp gehad, ook m.b.t. verdachte situaties. Zo werd o.a. een kenteken doorgegeven van een bestelauto, die mensen hadden zien rondrijden. Hiernaar is onderzoek verricht en is er met de bestuurder van deze bus gesproken. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het genoemde kenteken en de bestuurder NIETS met deze zaak van doen hadden. Daarom wordt het onderzoek verder vervolgd. De politie vraagt iedereen om verdachte situaties direct te melden en als je verder over informatie beschikt om dit ook door te geven. Dit kan via 0900-8844.

Verder zijn er door de school brieven meegegeven aan de leerlingen met daarin enkele belangrijke adviezen voor ouders. Die adviezen lees je hieronder en gelden eigenlijk voor alle ouders met schoolgaande kinderen.

· Ga met je kind in gesprek en houd het algemeen en treedt niet in detail waardoor alles en iedereen als onveilig gezien kan worden.
· Benoem dat ze niet mee moeten gaan met vreemden en dat ze, een voor hun, veilige plek opzoeken.
· Laat ze “vreemde en gekke” situaties wel melden.

Ook in de media wordt nu aandacht besteed aan dit voorval. De politie neemt deze zaak heel serieus en zullen extra surveilleren in De Wilp. Ook zegt de politie om bij verdachte situaties of bij berichten over een mogelijke verdachte niet zelf actie te ondernemen maar dit vooral aan de politie over te laten. Er wordt veel informatie via sociale media en via Whats-app groepen gedeeld over deze zaak maar alle informatie moet wel op de juiste waarde worden geschat en nagetrokken voordat er actie ondernomen kan worden.

Bel bij verdachte situaties altijd met 112 en blijf informatie aan de politie doorgeven zodat ze deze zaak zo snel mogelijk kunnen oplossen.

   
Back to top button