KTP Nieuw Roden start seizoen met een top prestatie!

DOETINCHEM – De eerste competitie wedstrijd van het seizoen was nog nooit eerder door KTP Nieuw Roden gewonnen. FC Gelre had vorig jaar ook de Play-Off gehaald en maakte het Pernis toen niet gemakkelijk. In de bekerstrijd zette Gelre vorige week Drs. Vijfje opzij met een monster score.

KTP Nieuw Roden begon dit seizoen niet compleet. Jildau Huitema geblesseerd, Mariel Miedema gestopt en Renee Huizinga verblijft momenteel in Italië op stage bij Fosano Five. Het niet willen incalculeren van een verlies, bracht KTP naar een behoudende tactiek en hopende daarin de nul te houden en zelf een paar keer te scoren.
In de eerste helft bleek dit niet eenvoudig. FC Gelre liet meerdere kansen onbenut. KTP groeide in de wedstrijd en het vertrouwen groeide. Daarvoor waren meerdere ingrepen nodig die goed werden geïnterpreteerd door het arbitrale trio van Jeroen Achterberg. Na twaalf minuten bracht Amber Bandringa Martine Kooiker in scoring positie. Het schot op het doel werd nog verbeterd door een Gelre speler Marley Renner 0-1.

Tweede helft. In uitstekende vorm verkerende Linda Visser beloonde zichzelf na een flitsende counter met Grytsje van den Berg en Martine Kooiker met de 0-2. FC Gelre Coach Robert Johannis nam geen genoegen met deze stand en betrok reeds in de laatste 7 minuten de keeper in het spel. De kansen die Gelre hiermee creëerde werden niet benut. Minuten tikten weg, de winst was binnen.