OWK pakt, onder toeziend oog van hoofdsponsor, eerste winst in Overgangsklasse!

KAMPEN/OOSTWOLD – Na twee nederlagen in de Overgangsklasse, moest het vlaggenschip van OWK dit weekend afreizen naar het druilerige Kampen. Wit Blauw / Green Organics, tot dan toe ongeslagen in de competitie, zou de tegenstander van vandaag zijn.

In de voorgaande twee wedstrijden werd al duidelijk dat de CINX-formatie best mee kan in deze hogere klasse, maar dit werd helaas nog niet uitgedrukt in punten. De afgelopen week besloot trainer/coach Patrick Aalders nog iets te schaven aan de opstelling en met vertrouwen werd afgereisd naar Kampen.

Hoofdsponsor Gerrit de Vries van CINX besloot ook een kijkje te komen nemen aangezien dit voor hem een thuiswedstrijd was.

Hij kreeg echter een behoorlijk slechte start van OWK te zien. Binnen 5 minuten stond de ploeg al met 4-0 achter. Afspraken werden niet na gekomen, de communicatie was slecht en Wit Blauw profiteerde hier gretig van. Pas na 6 minuten wist OWK het eerste doelpunt te maken, maar Wit Blauw ging rustig door met scoren en rondom het veld werd al uitgegaan van een gemakkelijke middag voor de ervaren ploeg uit Kampen. Tijd voor een time-out waarbij coach Patrick Aalders de ploeg bij de les probeerde te krijgen. Dit had resultaat, want OWK kwam beetje bij beetje dichterbij.

Via de tussenstanden 8-3 en 10-6 werd het uiteindelijk 12-12. De ploeg was helemaal terug in de wedstrijd en met de mentale weerbaarheid zit het dus wel goed. Voor de rust scoorde Wit Blauw echter nog 3x tegenover 1x OWK wat de ruststand bepaalde op 15-13. In de pauze kreeg de ploeg een groot compliment voor het tweede deel van de eerste helft en werd duidelijk gemaakt dat er zeker kansen lagen om vandaag punten te gaan halen. Daar zou vooral de fitheid, waar krachttrainer Anthony Bolt elke week een belangrijke rol in speelt, het verschil gaan maken.

Het was toch Wit Blauw dat beter uit de kleedkamer kwam door de score vrij snel uit te breiden naar vier punten verschil, 17-13. Echter toen begon OWK echt controle te krijgen over de wedstrijd en de ploeg kwam dichterbij. Arjan Kiewiet, terugkomend van een blessure, kwam in het veld voor Sicco Koopmans om naast Gert Schuitema voor nog meer aanvallende druk te zorgen. Dit had meteen effect want de 18-15 kwam uit zijn handen. Sicco Koopmans werd vervolgens in het andere vak weer ingebracht om verdedigend iets meer druk te kunnen leggen. Gert Schuitema en Niels Lap verkleinden het verschil naar één punt, 18-17 en de wedstrijd kon alle kanten op.

Met nog 10 minuten te spelen bracht Annelies Schuitema de ploegen op gelijke hoogte, 19-19 en een spannende slotfase brak aan. Sander Lap en Femke Sikkema kwamen toen in de ploeg en ook zij deden het naar behoren.

Wit Blauw kwam er aanvallend niet goed meer uit en leek ook geen kracht meer te hebben om nog iets extra te brengen. Het was uiteindelijk Niels Lap wat met twee afstandsschoten de eindstand bepaalde op 19-21.

De eerste punten in de Overgangsklasse zijn een feit, een hele mooie prestatie en opsteker voor de selectie!

Volgende week speelt OWK wederom op zaterdag, om 19.30 uur zal dan worden aangetreden tegen K.v. Heerenveen. We kunnen hierbij ook weer alle steun gebruiken!