LEEK – De brandweer van Leek is dinsdagavond even na zeven uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Euroweg. Ter plaatse had een pelletkachel voor forse rookontwikkeling gezorgd in en om de woning en vertrouwde de bewoonster het niet waarna ze 112 gebeld heeft.

De brandweer die op de kazerne een oefening aan het voorbereiden was waren hierdoor erg snel ter plaatse waarna ze op verkenning zijn gegaan. Met een warmtebeeldcamera is de omgeving van de pelletkachel gecontroleerd op hitte. Vanwege de forse rookontwikkeling is gemeten of er nog gevaarlijke gassen in de woning hingen en is de woning met een overdrukventilator geventileerd. Na een half uur kon de brandweer retour richting de kazerne om de oefening te vervolgen.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com