Leekster Eagles bekert verder na winst op Marlene 2

LEEK – Afgelopen maandag 9 oktober was er de tweede ronde van de landelijke beker. Opponent was het team van Marlene 2. Beide teams gingen tot het uiterste om de volgende ronde te halen, maar er gaat maar één door.

In de eerste helft was het Marlene die na zeven minuten speeltijd de 0-1 wist te maken. Uiteindelijk was het Delano Dussel die met nog ruim vijf minuten te gaan de stand gelijk wist te trekken.

Na de rust gingen beide team wederom vol offensief met de bal aan de haal. Marlene was wederom als eerste productief en ruim drie minuten was het 1-2. Over en weer werd de aanval ingezet en weer was het Leekster Eagles die de stand gelijk wist te maken met als maker Mehdi Charaf-Edine.

Er werd nog een tandje hoger gespeeld balbezit en balverlies volgden elkaar in hoog tempo aan beide kanten op. Na bijna tien minuten was het Delano Dussel die de bal in het net wist te krijgen door een prachtige voorbereiding van Karim Layeb. De wedstrijd was ineens in het voordeel van de Eagles.  De druk kwam bij Marlene te liggen, maar ze waren niet bij machte om Eagles keeper Erwin Mensink te passeren. Nadat Marlene in de laatste minuten de vliegende keeper had ingebracht werd de druk op het doel van Erwin nog hoger, maar hij was niet uit zijn ritme te halen en ieder schot op doel was een verloren schot.

Eindstand 3-2 Leekster Eagles mag door voor de volgende ronde.

Overige spelers Leekster Eagles: Jasper Siepelinga, Fabio de Matos Fernandes, Luciano Matulessy, Roy de Vries, Selwyn Slotegraaf