TOLBERT – In het museum van Fredewalda is in de maand oktober een expositie ingericht van 17e en 18e eeuws porselein uit een particuliere verzameling.

Een deel van deze unieke collectie was tot en met 1 oktober uitgeleend aan Museum Nienoord. Maar op 6 oktober moest het kostbare porselein weer in Tolbert zijn voor de opening van de expositie ‘PRACHTIG PORSELEIN’.

Vermoed werd dat ze op Nienoord niet alles terug gegeven hadden en daarom ging de boerin van de CazemierBoerderij op 6 oktober persoonlijk per rijtuig naar Nienoord om ook het laatste fraaie bord op te halen.
In vol ornaat, want ze had haar goeie goed aangetrokken. Ze was namelijk gekleed in het Groninger kostuum dat Fredewalda onlangs gekregen had van het Kostuummuseum te Noordhorn.

De heer van Nienoord in de persoon van directeur Geert Pruiksma was zo aardig om het bord terug te geven. Helaas, bij de overhandiging van het object, ging er iets mis en viel het in stukken op de grond. Toen bleek dat het een fake exemplaar was, reed de heer van Nienoord met een gerust hart mee terug naar Tolbert, waar de tentoonstelling ‘PRACHTIG PORSELEIN’ werd geopend. Deze collectie is eenmalig te bewonderen.

Ook de schilderijen van oldtimers door Frans Hage zijn nog te bezichtigen.
CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert.
T/M 5 november. Openingstijden: zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com