LEEK – Afgelopen zaterdag was er een feestelijk jubileumconcert van CMV Harmonie in de Rodenburghal in Leek. De start van dit evenement was in handen van het Opleidingsorkest Hit. O.l.v. Wim Westerman namen zij alle aanwezigen mee op een boeiende wereldtournee. Hoogtepunt hierbij was wel de stop in Australië waarbij de Tropical Boomwhackers ingeschakeld werden.

Vervolgens trad het hoofdorkest voor het voetlicht. Zij kwamen op in westernstyle en de muziek was hier geheel en al op afgestemd en nam  iedereen mee naar het Wilde Westen van Amerika.

Middels een leuke beamer presentatie, kreeg men een inkijkje in de 80-jarige geschiedenis van de Harmonie.

Na de pauze was het de beurt aan de Maestro’s. Drie Leeksters; dominee Henk Bondt, huisarts Gerhard Geerts en oud politicus Paul Tameling dirigeerden elk een eigen stuk en “Funiculi Funicula” werd door alle drie gedirigeerd. Bij het eerste optreden traden dames van het orkest op  als het Nonnenkoor bij “I will follow Him”.

De  jury bestaande uit oud dirigenten Jappie Kuipers en Jan Brouwer oordeelde dat Gerhard Geerts de beste Maestro was. Hij kreeg een glassculptuur als herinnering.

Zowel bezoekers als muzikanten beleefden een prachtige avond. Met beloftevolle muziek die perspectief biedt voor de toekomst.

Foto’s: Piet Louwes

 


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com