Stiltewandeling door Nienoord op 2 november

LEEK – Op donderdag 2 november 2017 vindt bij Nienoord een stiltewandeling plaats in het teken van Allerzielen.

De wandeling begint om 19.30 bij de ingang van Nienoord (hoek Bosweg/Schilhoek) en gaat in stilte naar de kerk in Midwolde. In de kerk vindt rond 20.00 uur een ritueel plaats waarbij iedereen een lichtje kan plaatsen. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 50 mensen meelopen.

Op donderdag 2 november wordt op verschillende plaatsen in Nederland Allerzielen gevierd. Dit jaar gebeurt dit ook in de gemeente Leek. Stille tochten worden steeds meer gehouden, om daarmee het verlies van anderen te herdenken. Een dergelijke tocht wordt ervaren als steun en troost. De tocht op 2 november in Nienoord is voor iedereen toegankelijk die zijn/haar eigen dierbare wil herdenken, in stilte en gebaar.

In stilte door Nienoord
De wandeling start om 19.30 uur bij de grote ingangspoort van Nienoord (hoek Bosweg/Schilhoek), vlakbij het haventje van Leek. Vanaf  19.15 uur verzamelen we bij de poort. Deelnemers die met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats van Nienoord bij het Informatiecentrum Nienoord (5 minuten lopen naar de poort van Nienoord). De wandeling gaat in stilte over een pad door Nienoord naar de kerk in Midwolde.

Daar vindt rond 20.00 uur een speciaal ritueel plaats. Iedereen kan een lichtje plaatsen. Na afloop gaan we als groep weer terug naar waar we gestart zijn. Wie wil kan een vrijwillige donatie doen in de kerk van Midwolde. Deelname aan de wandeling is gratis. Deelnemers kunnen een eigen lantaarntje of lichtje meenemen voor de wandeling. Ook zijn er bij de start graflichtjes te koop.

Voor mensen die niet kunnen deelnemen aan de wandeling, is er de gelegenheid om 20:00 uur aan te sluiten bij ritueel in de kerk. Adres: Hoofdstraat 134, 9355 TD Midwolde.

Aanmelden
Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen aan de wandeling. Wie wil meelopen, moet zich voor donderdag 2 november 2017 aanmelden bij Anja Thijs, tel. 06-10410484 of [email protected].

Buitengewoonzijn.NU
De stiltewandeling is een initiatief dat geboren werd tijdens de training Buitengewoonzijn.NU en is mogelijk gemaakt door de gemeente Leek. In Buitengewoonzijn.NU worden inwoners op een laagdrempelige manier ondersteund bij de realisatie van hun eigen ideeën en gestimuleerd om die in uitvoering te brengen. Denk aan het opzetten van een ruilkring of een dorpsmoestuin, of het organiseren van een buurtfeest.

   
Back to top button