Wedstrijd Leekster Eagles in Amsterdam gestaakt

LEEK – Vrijdag 3 november werd de wedstrijd AC Kingdom – Leekster Eagles gespeeld. De eerste helft ging het spel mooi gelijk op en bleef de wedstrijd spannend. Karim Layeb stond na twee minuten spelen garant voor de 0-1. Kingdom wist een minuut later de stand weer gelijk te trekken.

Freddie van de Velde scoorde in de vierde minuut. In de elfde minuut gevolgd door een doelpunt van Fabio de Matos Fernandes en in de zeventiende minuut was het Luciano Matulessy die de stand op 3-4 bracht. In de laatste minuut wisten de Eagles wederom te scoren en de spelers gingen de kleedkamer in met een rutstand van 4-4.

In de tweede helft wist Medhi Charaf-Eddine zich te melden bij de goal van de tegenstander en de stand was 4-5. Kingdom bracht hier wederom gelijk verandering in en de stand was weer gelijk. Met vier minuten spelen was het Kingdom die het heft weer in handen nam en het werd 6-5.

En toen was het klaar bij de heren van Leekster Eagles; in volle vaart werd er druk gezet op het doel van Kingdom. Amine Ajouaou ging in de zevende minuut voor de 6-6. Freddie van der Velde schoot de 6-7 binnen de lijnen, gelijk gevolgd door Amine die de 6-8 op het scorebord wist te zetten. Karim kwam met nog acht minuten te spelen tegenover de keeper te staan en de stand was 6-9. Ondertussen begon het wat onrustig te worden op de tribune. Met nog zeven minuten te spelen was het wederom Amine die de bal binnen het doel van Kingdom wist te krijgen en zo stonden de Eagles met 6-10 voor.

Vanuit de “supporters” van Kingdom werden er twee lege plastic flesjes op het veld gegooid. Dit was voor de aanwezige scheidsrechter blijkbaar de reden om het spel stil te leggen en werd beslist de wedstrijd te staken.

Er moeten nog 6.15 minuten worden gespeeld. Ook deze zaak zal aan de tuchtcommissie worden voorgelegd zodat zij een beslissing kunnen maken over een verdere afwikkeling van het één en ander. Overige spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Delano Dussel, Roy de Vries.

Komende vrijdag 10 november speelt Leekster Eagles thuis tegen zvv Urk. Voor deze wedstrijd aan zal de verloting van het voetbalgala gaan plaatsvinden om 19.30 uur waarvoor voetbalcommentator Evert ten Napel is uitgenodigd.