Leekster Eagles zet overwinningsreeks door

HEILOO/LEEK – Vrijdag 17 november vertrok een ietwat gehavend Leekster Eagles naar HZV/Vennewater uit Heiloo.

Karim Layeb en Fabio de Matos Fernandes mochten hun kaarten uit zitten en oud gediende Stefan Brouwer geniet van een vakantie in het buitenland.

Voor het publiek was het een prima wedstrijd om naar te kijken, er werd aan beide kanten gestreden.

Het was Luciano Matulessy die na drie minuten speeltijd voor de keeper van HZV kwam en gericht de 0-1 binnen het doel wist te knallen. Amine Ajouaou die begin tweede helft geblesseerd raakte wist na 8 minuten de 0-2 op het scorebord neer te zetten. Over en weer was de druk op het veld groot. Nieuweling HZV wilde graag de drie punten voor lijfsbehoud in Heiloo houden en Leekster Eagles wil de aansluiting behouden in de top.

In de 18e minuut was het Mehdi Charaf-Edinne die het doel van HZV wist te bereiken en de bal voorbij de keeper kreeg. Met een stand van 0-3 mochten de heren de kleedkamers betreden en een rustmoment nemen.

Na de rust ging het spel onvertogen voort. Terwijl Amin reeds met een blessure aan de kant zat werd Mehdi na twee keer heel licht geel naar de kleedkamer gezonden om zich te gaan douchen waardoor de spoeling aan Eagles zijde behoorlijk dun begon te worden. De man meer situatie kon HZV niet verder helpen aan een doelpunt en ook Leekster Eagles die daarna in een man meer situatie terecht kwam wist hier niet van te profiteren. Een trappelende Jeroen de Haan werd van de bank los gemaakt en mocht zijn debuut maken voor het 1e team.

De keepers van beide teams werden stevig aan het werk gehouden, maar pas in de 28e minuut lukte het een speler van HZV om de wederom uitstekend keepende Erwin Mensink op het verkeerde been te krijgen en de stand werd 1-3. Twee minuten later, na een prachtige aanval van Eagles zijde, tikte Luciano een bal in het net van HZV en liepen de adelaars weer uit. Met nog drie minuten te gaan wist HZV weer te scoren en de stand kwam op 2-4. Met de inzet van de vliegende keep van HZV zijde werd de druk op het doel van Mensink stevig verhoogd, maar in deze laatste minuten wist de goalie van Leek van geen wijken. De bal viel “vanuit het niets”voor de voeten van Roy de Vries, je zag het moment van aarzeling, toen de reflex en met een schot van  afstand ging de bal tussen de palen van het doel van HZV. De aanwezige speaker vergat van schrik zijn taak, maar de stand werd op dat moment 2-5.  Alle verdere inspanningen van HZV ten spijt, de stand bleef verder zoals het was, Leekster Eagles kon de drie punten mee naar huis nemen.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Roy de Vries, Amine Ajouaou, Freddie van der Velde, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Luciano Matulessy, Hayo Poutsma (K) en Jeroen de Haan