Collectief sterk Sparta te sterk voor Vlug & Vaardig

ZEVENHUIZEN – Zaterdag 18 november j.l. speelde de Zoutman-formatie haar tweede zaalwedstrijd. Vlug & Vaardig uit het Friese Garijp was de tegenstander. Beide ploegen speelden de afgelopen jaren vaker tegen elkaar en kennen de krachten van elkaar. In een wederom gewijzigde samenstelling floot scheidsrechter Veenstra, rond de klok van kwart voor 8, de wedstrijd ‘’aan’’.

Vlug & Vaardig opende de wedstrijd in hun ‘’nieuwe’’ thuishal De Hege Fiif, dit omdat hun vertrouwde Westermar te Bergum begin oktober door brand verwoest werd, middels een vrije bal. Niet veel later was ook Sparta van de nul af en werd het stuivertje wisselen tot aan de rust. Sparta met veel lengte bij de heren was heer en meester rond de korf, terwijl Vlug & Vaardig veelal haar lange dames onder de korf zette. Verdedigend hadden beide ploegen elkaar aardig in de tang, waardoor er aanvallend niet altijd de beste keuzes gemaakt werden. Bij een 8-8 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Coach Leo van der Lei roemde zijn pupillen voor de strijd die ze leverden. Aanvallend moesten de juiste keuzes gemaakt worden en verdedigend zo door gaan. Scherpschutter van Vlug & Vaardig, Pieter de Jong, vorige week goed voor 10 doelpunten, werd goed op de huid gezeten en had het lastig deze avond.

Na de rust was het wederom Vlug & Vaardig dat de score opende, waardoor de Zevenhuisters weer in de achtervolging moesten. Drie goed uitgespeelde aanvallen zorgden voor een 9-11 voorsprong, echter vergat Sparta op dat moment door te drukken en lieten de Friezen aan het welbekende elastiek bungelen. Sparta bleef kalm, scoorde telkens weer op het juiste moment, en dit zorgde ervoor dat Vlug & Vaardig de gehele tweede helft in de achtervolging moest.

De laatste minuten werden goed uitgespeeld door de Zevenhuisters, waarna er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Veenstra, een 16-17 eindstand op het bord stond. Het feestje werd gevierd met de meegereisde supporters. Na de wedstrijd bleek dat alle overige teams in de poule gelijk hadden gespeeld, waardoor de Zevenhuister hoofdmacht zich tot volgende week nummer 1 mag noemen in de Tweede Klasse B.

Zaterdag 25 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Het bekende De Granaet komt op bezoek in de Rodenburghal. Deze wedstrijd zal om 19.30 uur beginnen. Alle support is weer van harte welkom!