KTP Nieuw Roden speelt in Leek gelijk tegen Drs. Vijfje en verliest koppositie

LEEK – Koploper KTP Nieuw Roden mocht vrijdag 17 november aantreden voor de noordelijke derby tegen de studenten vereniging Drs. Vijfje uit Groningen. De bezoekers van vanavond Drs. Vijfje hadden op basis van de goede resultaten in de voorbereiding op dit seizoen meer verwacht dan de huidige positie onder in de middenmoot van de ranglijst van de zaalvoetbal eredivisie.

Onder leiding van coach Bert Barelds was het zeker van plan deze avond één of meer punten mee te nemen naar Groningen. KTP kon deze avond niet aantreden met een fitte selectie, naast de langdurig geblesseerde Jildau Huitema kon het weer twee geblesseerde spelers toevoegen aan de blessure lijst namelijk Amber Bandringa en Linda Visser. Martine Kooiker en Renee Huizinga konden weliswaar spelen, maar waren zeker niet helemaal fit.

In de wedstrijd was het KTP die het eerste schot van de wedstrijd op het doel van de tegenstander schoot middels Nikki Bosman. De keepster van de blauw witte dames liet zien dat ze niet zomaar te passeren was en groeide deze avond uit tot de beste speelster van Drs. Vijfje. Daar waar KTP druk op Drs. Vijfje probeerde te zetten, kwamen de dames uit Groningen er regelmatig gevaarlijk uit met messcherpe counters. Zo ook in de 5de minuut, het schot van dichtbij werd gezamenlijk gekeerd door keepster Joukje van der Meer en Martine Kooiker. De bal bleef echter vrij voor het doel liggen, een snel reagerende aanvalster van Drs. Vijfje tikte de bal eenvoudig in het doel voor een 0 – 1 voorsprong.

De wedstrijd leek nu echt op gang te komen, binnen een minuut was het aanvoerster Grytsje van den Berg die met een hard schot de stand gelijk trok. Met deze snelle doelpunten beloofde het een doelpuntrijke avond te worden, het publiek ging er eens echt voor zitten. KTP bleek in het verdere verloop van de eerste helft echter niet goed in staat te zijn om de goed staande verdediging van Drs. Vijfje echt pijn te doen. Het speelde daarvoor on karakteristiek in een te laag tempo. Drs. Vijfje kon in de punt van de aanval bij de counters, waarbij het een aantal goed kansen creëerde, geen tanden laten zien. De 1 – 1 ruststand was dan ook een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen in het veld.

In de tweede helft tapte KTP uit een ander vaatje en schroefde het tempo op. In een hoog tempo golfde het spel heen en weer, het was niet direct een hoogstaande wedstrijd, maar het was voor het fanatiek meelevende publiek een spannende wedstrijd. Beide kanten speelden voor de overwinning, eerlijk gezegd had Drs. Vijfje misschien wel de beste kansen. Toch was KTP die het dichtste bij een overwinning in de buurt kwam met een schot van Renee Huizinga op de binnenkant van de paal in de laatste minuten van de tweede helft. Geen van beide partijen was uiteindelijk in staat om te scoren, dus bleef het bij de 1 – 1 eindstand. Een stand waar Drs. Vijfje wel blij mee leek, KTP was duidelijk teleurgesteld. Ondanks dat KTP Nieuw Roden als enige ploeg in de competitie ongeslagen was gebleven was het echter vanavond wel door Fc Gelre van eerste plek van ranglijst verdrongen. Volgende week mag KTP het in de thuiswedstrijd tegen PFC Pro Sport Centrum om 19:40 proberen om de koppositie terug te veroveren.

Speelsters van KTP Nieuw Roden: Joukje van der Meer, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Martine Kooiker, Renee Huizinga, Amber van Der Donk, Larissa Nijland, Grytsje van den Berg, Nikki Bosman, Femke Mulder.

Speelsters van Drs. Vijfje: Chris van der Schaaf, Laura Groen, Sharon Luttmer, Aruni Slagter, Yvonne Veenstra Annebel ten Broeke, Jose de Jonge, Arte Brueren, Tessa Spijker.