Leekster Eagles pakt punt in topwedstrijd

LEEK – Vrijdag 24 november stond de wedstrijd Leekster Eagles – Texel 94 op het programma. En een wedstrijd is het zeker geworden.

De spoeling was wat dun aan Eagles kant vanwege een aantal schorsingen en vakantie en dus werden Martijn Alssema en Bas Lulofs uitgenodigd om de gelederen te versterken. Het was duidelijk Leekster Eagles die de wedstrijd maakte, maar de stevig uit de kluiten gewassen mannen van Texel wisten goed stand te houden en lieten zich niet zomaar aan de kant zetten.

In de eerste helft was het Texel die een tegenaanval inzette waarbij Leekster doelman Erwin Mensink werd gepasseerd en de stand op 0-1 bracht in de twaalfde minuut. Eagles speler Karim Layeb wist in de negentiende minuut na heel veel aandringen bij de keeper van Texel, die het deze wedstrijd behoorlijk druk had, te passeren en zo konden beide teams bij een gelijkstand van 1-1 een theepauze inlassen.

In de tweede helft ging het spel in een hoog tempo voort. Wederom maakten de mannen van Leekster Eagles het spel en dit resulteerde in de 2e minuut in een doelpunt aan Leekster kant voor Luciano Matulessy. De 3-koppige arbitrage liet de spelers het spel maken waardoor het publiek een top-wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Want spannend was het zeker. Met 5 minuten in de tweede helft was het Texel die een aanval van de Eagles wist te doorbreken en de stand gelijk bracht naar 2-2.

Drie minuten later was het wederom Texel die de keeper van Leekster Eagles wist te passeren en het voordeel op het bord was aan Texels zijde. Ondertussen bleven de Eagles maar in de aanval gaan, waarbij de bal maar niet binnen de palen van Texel wist te geraken. In de laatste drie minuten werd Roy de Vries als vliegende keep ingezet en zo werd de druk in het doelgebied van de eilanders nog meer opgeschroefd. De spanning op de tribune liep hoog op.

Gelukkig wist een Texels schot het open doel niet te halen en kon het spel onverdroten doorgaan.
De druk voor het doel van Texel liep hoog op. Tien spelers die het verschil willen maken en het ultieme doel: de overwinning willen halen.

In de laatste minuut was het uiteindelijk gastspeler Bas Lulofs die de bal met een klassiek gerommel van spelers, met pingpong effect en gefrommel, op het puntje van zijn slof kreeg en in 2e instantie deze gericht tussen de palen van Texel wist te werken. De stand was weer gelijk waardoor de punten werden verdeeld en de spelers mochten na het laatste fluitsignaal het veld verlaten en de rust pakken die ze aan beide zijden dik hadden verdiend. Door dit resultaat blijft Leekster Eagles zich keurig stand houden in de top van de 1e divisie.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Amine Ajouaou, Bas Lulofs, Martijn Alssema, Luciano Matulessy, Freddie van der Velde, Delano Dussel, Roy de Vries en Karim Layeb.