Offday voor korfballers van Sparta in Leek

LEEK/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie haar tweede thuiswedstrijd tegen De Granaet uit Dokkum. Beide ploegen treffen elkaar al jaren en er mag wel gesproken worden over een angstgegner.

Wanneer Sparta de Dokkumers treft valt alles bij de Friezen en hebben de Rood-Zwarten het lastig met hun scores en eigen spel. Zaak om dit keer te laten zien dat dit doorbroken kan worden.

Rond de klok van half 8 fluit scheidsrechter Hidding, na het voorstellen van de teams en pupillen van de week, voor aanvang van de wedstrijd. Sparta pakt meteen de leiding en de Friezen volgen het voorbeeld. Beide ploegen ontlopen elkaar het eerste kwartier weinig en de Zevenhuisters komen zelfs op een 5-3 voorsprong, daarna lukt er 15 minuten niks meer en combineert De Granaet er rustig op los, met maar liefst zeven goals op rij buigen zij de achterstand om in een 5-10 voorsprong voordat Sparta middels een strafworp het zesde doelpunt aantekent. De Dokkumers scoren nog vier maal en met een 6-14 achterstand worden de kleedkamers opgezocht.

In de rust spreek Van der Lei zijn team toe en drukt zijn achttal op het hart om de juiste keuzes te maken qua schot. Kansen die de afgelopen weken wel vielen gaan er vandaag niet op die manier in en dus moet er gedacht worden in oplossingen.

Na de rust is het wederom de Zoutman-formatie die de score opent, maar de achterstand is onoverbrugbaar. Niet lukt aan Zevenhuister kant en daar profiteert De Granaet dankbaar van. Als de strafworpen ook nog gemist worden is het scenario compleet en schieten de Dokkumers naar een, voor hen verdiende, 13-31 eindstand.

Even resetten voor de hoofdmacht van Sparta, waarna er volgende week zaterdag 2 december, wordt afgereisd naar het Drentse Hollandscheveld. Om 19.40 uur wordt er gespeeld tegen HHV, ook geen onbekende ploeg voor de Zevenhuisters. Graag tot dan.