Rodenburg zet zegereeks voort na wedstrijd tegen Club Brothers in Groningen

GRONINGEN/LEEK – Voor de derde wedstrijd van de zaalcompetitie reisde de Rodenburg selectie dit keer af naar Groningen om het op te nemen tegen Club Brothers. De tweede teams begonnen, Rodenburg 2 kon de eerste helft vlakbij Club Brothers blijven maar hielden dit de tweede helft helaas niet vol. Uiteindelijk werd er verloren met 17-13.

Daarna stond het treffen tussen de eerste teams op het programma. Een confrontatie die de afgelopen jaren vaak in het voordeel van Club Brothers werd beslist. Mede daarom was Rodenburg erop gebrand om vandaag de overwinning naar zich toe te trekken.

Bij de start van de wedstrijd nam Club Brothers direct een voorsprong van 2-0. Rodenburg liet zich hier niet door van de wijs brengen en scoorde tegen. Vervolgens wist Club Brothers uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Vanaf dat moment begonnen de aanvallen van Rodenburg beter te lopen en kwamen zij door drie doelpunten op rij weer op gelijke hoogte. Door een klein kansje te scoren wist Club Brothers voor het laatst deze middag weer op voorsprong te komen. Rodenburg wist een gat te slaan van vier doelpunten, 6-10. In de laatste minuten van de eerste helft vielen de doelpunten om en om. Hierdoor werd de ruststand 10-14 in het voordeel van de blauwhemden uit Leek.

Deze wedstrijd was zeker nog niet gewonnen en Rodenburg had dan ook het voornemen om aan het begin van de tweede helft verder uit te lopen. Dit lukte direct door twee snelle doelpunten, waardoor Rodenburg uitliep naar een 10-16 voorsprong. Er kwam weer een fase in de wedstrijd waar er, tot de 12-18, om en om werd gescoord door beide ploegen. Club Brothers probeerde nog wat te forceren met een groot aantal wissels, maar dit had geen effect op het spel van Rodenburg. Zij bleven geduldig spelen en pakten de juiste kansen. Uiteindelijk werd er in de laatste seconde van de wedstrijd nog de 15-25 gescoord door Rodenburg. Deze overwinning geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen en Rodenburg blijft hierdoor bovenin meedoen in de competitie.

Na deze mooie overwinning zal Rodenburg volgende week zondag Kinea ontvangen in de Rodenburghal. Voorafgaand zal Rodenburg 2 het om 13:10 opnemen tegen TFS 2. Die middag zal er weer geknokt worden voor 4 punten voor de Rodenburg selectie.