OWK weet derby niet te winnen in Leek

LEEK/OOSTWOLD – Afgelopen weekend stond er voor OWK een heuse derby op het programma. Hoogkerk kwam op zaterdagavond richting de Rodenburghal.

OWK, wat de laatste twee wedstrijden liet zien goed op dreef te zijn, ging vol vertrouwen de wedstrijd in. Echter bleek al snel dat derby’s toch vaak op zichzelf staande wedstrijden zijn. Het werd geen goede wedstrijd maar de spanning hield het publiek toch op het puntje van hun stoel.

OWK opende sterk door al snel op een 3-0 voorsprong te komen. Hierna werd ook Hoogkerk wakker en de voorsprong werd net zo snel weer omgezet in een 3-4 achterstand. Vanaf dat moment ging de wedstrijd constant heen en weer. OWK leek met 1 punt voorsprong de rust in te gaan, maar Hoogkerk  liet zien waar het altijd goed in is: de tegenstander denkt iets te ‘hebben’, maar heeft het toch niet. Resultaat: gelijke stand in de rust: 13-13.

In de rust werd al snel de conclusie getrokken dat de ploeg veel te onrustig in het hoofd was. Deze onrust moest eruit en dan zou OWK de tweede helft kunnen laten zien dat het de betere ploeg is. Helaas pakte het anders uit. Het was wel OWK dat, in de persoon van Hannah Mekkes, het eerste doelpunt in de tweede helft maakte, maar daarna scoorde Hoogkerk driemaal op rij, 14-17. De thuisploeg toonde veerkracht en kwam weer langszij.

De wedstrijd ging wederom gelijk op en het kon beide kanten op vallen. Het waren echter toch de gasten die op de cruciale momenten slimmer waren waardoor de twee punten mee gingen naar Hoogkerk. Uiteindelijk stond er een eindstand van 21-23 op het scorebord.

Een jammerlijk verlies voor OWK. Volgende week zijn er echter weer nieuwe kansen en ook daar zal de ploeg weer vol vertrouwen ten tonele verschijnen. In Almelo zal AKC de laatste tegenstander voor de kerst zijn. Op dit moment bezet deze ploeg de laatste plek in de competitie maar er is al verschillende malen gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen. Er is geen duidelijke favoriet in de competitie aan te wijzen.

Dus volgende week zal de ploeg weer 110% moeten geven om het jaar met winst af te sluiten.