OWK sluit het jaar af met mooie slotfase tegen AKC in Almelo

ALMELO/OOSTWOLD – Voor vandaag zondag 17 december stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Er moest een uitwedstrijd gespeeld worden tegen hekkensluiter AKC uit Almelo. Nadat OWK 2 op de zaterdagavond de punten had meegenomen uit Leeuwarden tegen De Walden 3 was nu de taak aan het vlagenschip om dit ook te doen.

Vooraf werd nogmaals duidelijk gemaakt wat het belang van deze wedstrijd was. Bij winst zou de CINX formatie goede zaken doen op de ranglijst. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. OWK opende de score door een doorloopbal, maar ook AKC wist doormiddel van een doorloopbal de stand weer gelijk te trekken. Vanaf dit moment ging de score gelijk op tot 6-6 waarbij OWK wel steeds achter AKC aan moest. Op deze stand wist AKC voor het eerst een gaatje te slaan naar 10-6. Dit was het moment voor Patrick Aalders om een time-out te nemen en de ploeg weer op scherp te zetten. Er moest op alle vlakken een stapje bij, want verdedigend werden er teveel fouten maken en ook aanvallend liep het niet zoals de ploeg gewend is. Deze time-out had het gewenst effect, want aanvallend ging het lopen bij de CINX-formatie en het kwam terug van 10-6 tot 10-10 en vervolgens liep het uit naar 10-13. Helaas lukt het AKC voor rust nog weer aan te haken door opnieuw fouten in de verdediging van OWK en kwam terug tot een 13-13 ruststand.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt de fouten in de verdediging eruit te halen en aanvallend het gebruikelijke rendement halen dan zouden de 2 punten mee gaan naar Oostwold.

Doormiddel van een strafworp nam OWK gelijk de voorsprong na rust en wilden dit doortrekken. Maar ook AKC had het besef dat er gewonnen kon worden in deze belangrijke wedstrijd en nam het initiatief over in de tweede helft en nam elke keer twee doelpunten voorsprong tot 20-18. Op dit moment leek bij OWK alles te lukken aanvallend en liep het uit naar een 20-24 voorsprong. Op dit moment vielen de doelpunten aan beide kant makkelijk, maar bleef OWK elke keer scoren op het juiste moment waardoor het gat van 4 doelpunten bleef. Uiteindelijk wist OWK uit te lopen naar een 25-31 eindstand.

De selectie van OWK kan met een goed gevoel de kerst in, want het vlaggenschip staat op een mooie gedeelde 3e plaats met 7 punten. En OWK 2 gaat als lijstaanvoerder de kerstdagen in, wat natuurlijk als promovendus bijzonder knap is!

We zien jullie graag op zaterdag 6 januari weer in de Rodenburghal wanneer de belangrijke wedstrijd OWK 1 – De Hoeve 1 op het programma staat om 19.45 uur en op zondag 7 januari speelt OWK 2 tegen AW/DTV 3 om 13.10 uur.